Goodman: Evolucija elegancije i modularnosti u dizajnu Rodolfa Dordonija

Više slika

Više slika

Goodman, modularni sistem sedenja čiji je dizajn potpisao Rodolfo Dordoni, ove godine dobija fantastično osveženje...

Ovaj sistem obogaćuje svoju ponudu novim zakrivljenim i nagnutim elementima, a ažuriran dizajn inspirisan je čovekom i njegovim stalno promenljivim potrebama i ukusima. Elegantan i strog, sa kompaktnim volumenima i sofisticiranim detaljima šivenja, Goodman nastavlja svoj evolutivni put. Sa jasnim uticajem sedamdesetih godina, sistem izražava svoju svestranost i visok stepen modularnosti dodavanjem novih nagnutih i zakrivljenih modula postojećim linearnim i zaobljenim elementima - potonji su predstavljeni 2023. godine.

Novi elementi karakterišu naslon za ruku koji je niži od naslona za leđa i odlikuju se neviđenim, još izraženijim uglovima, koncipiranim tako da stvaraju kompozicije sa širinama uglova od 30, 75 i 90 stepeni. Od originalne ritmičke pravougaone geometrije, Goodman prelazi na novu, neočekivanu zaobljenu formu koja daje izraženu estetiku ne samo pojedinačnom elementu, već i konfiguracijama stvorenim u kombinaciji sa linearnim modulima.

Kreativnost i materijalnost, estetika i funkcionalnost tako se stapaju u sistem sedenja zasnovan na obnovljenom konceptu, sposobnom da se harmonično uklapa u prostore i enterijere sa veoma različitim karakterom, stvarajući tradicionalne ili dinamične kompozicije i nudeći gostoljubiva rešenja za kućne i ugostiteljske ambijente.

Podignut sa zemlje bronzanim ili poliranim hromiranim metalnim nogarama, Goodman se ističe mekoćom i udobnošću svojih jednodelnih sedišta. Džepne opruge unutar tapacirunga, u kombinaciji sa slojem poliuretana različitih gustina, pomažu u definisanju volumena i pružanju obuhvatne udobnosti.

Tipična krojačka pažnja usmerena prema detaljima po kojoj je brend Minotti poznat može se videti u grafici estetike i izuzetnom kvalitetu ton-in-ton šavova koji karakterišu jastuke, čineći ova sedišta jedinstvenim, sa sofisticiranom ličnošću.

Luxury Experience