Fotelja Studioforma Clodette budi nostalgiju iz detinjstva

Najnovija fotelja Clodette, sa svojom krivolinijskom formom i dominantnim prisustvom, vraća korisnike u sećanja iz detinjstva kada je sve oko nas izgledalo ogromno.

Sa sedištem u Cirihu, Studioforma je studio za dizajn i arhitekturu koji se bavi dizajnom nameštaja, proizvoda i enterijera, kao i velikim arhitektonskim projektima. Osnovana 2002. od strane Aleksa Leuzingera i njegovog bivšeg poslovnog partnera, firma je prešla iz arhitektonskog start-up-a u međunarodno priznati studio za dizajn i arhitekturu. Dok njihova duga lista arhitektonskih projekata zadovoljava potrebe svojih klijenata, njihove kreacije u sferi nameštaja su uspele da čvrsto zauzmu nišu u industriji dizajna, tako da njihovi proizvodi "govore" jedinstvenim i posebnim jezikom dizajna, a sve vreme takođe potpadaju pod okrilje modernizma i minimalizma.

Njihova fotelja Clodette, dizajnirana od strane Aleksa Leuzingera, vraća nas u vreme kada smo bili mali i svaki objekat prosečne veličine oko nas izgledao bi neverovatno veliki. Nasloni za ruke i naslon stolice izrađeni su u dimenzijama koje omogućavaju korisniku da udobno utone u stolicu, dok se drži sa tri strane. Zakrivljena stolica je napravljena od jedinica koje su oivičene ravnim linijama, čime se pomaže u balansiranju njenog ukupnog izgleda. Tapacirana bela tkanina stolice je mekana, prijatna i dopunjuje njene nežne karakteristike.

Kada pogledate ovu veliku stolicu lako možete zamisliti kako tonete u njoj dok bezbrižno maštate, a takođe izgleda i kao objekat direktno iz animirane predstave ili kao eksperimentalna skulptura. Ova fotelja je mnogo više od komada nameštaja. Može se postaviti u dnevne sobe da ispuni ulogu komada nameštaja za sedenje i opuštanje, postati ukrasni element ili komad koji pokretaće mnoge razgovore.

Crpeći inspiraciju iz dečije perspektive sveta, ona poboljšava raspoloženje i navodi korisnike da zamišljaju magične događaje.

Luxury Experience