Evolucija savremenog dizajna: nova Bonaldo kolekcija nameštaja

Bonaldo, kompanija iz regije Veneto sa sedištem u Padovi, osnovana je 1936. godine kao zanatsko preduzeće specijalizovano za proizvodnju metalnih postolja za krevete.

Tokom godina je kompanija krenula industrijskim putem koji inovaciju dizajna tumači kao sveobuhvatan proces, a ne kao puku tehnološku obnovu. Savremeni dom je beskonačan kosmos mogućnosti za kompaniju Bonaldo, a ona ga tumači kroz B/Style, program opremanja enterijera koji čini da svi elementi komuniciraju i stupaju u interakciju, uspostavljajući estetsku intimnost i emocionalni komfor sa korisnicima koji prevazilazi bilo kakvu vrstu reprezentativnog dizajna.

Stolovi i stolice, fotelje i sofe, kreveti, lampe i dodaci koji čine B/Style nude transverzalne odgovore koji prevazilaze udaljenosti između stilova i atmosfera u domu, uvodeći „više“ u dizajn enterijera koji je otporan na protok vremena.

Na Salone del Mobile u Milanu ove godine, Bonaldo je predstavio jednu od svojih najboljih kolekcija: elegantnu, sofisticiranu i funkcionalnu. Nova kolekcija se sastoji od četiri proizvoda: trpezarijske stolice, trpezarijskog stola, stočića za kafu i TV postolja.

Youpi stolica

Youpi stolicu karakteriše profil leđa koji podseća na stilizovanu ljudsku figuru, koja je spremna da vas dočeka u udobnom zagrljaju. Dizajnirana od strane Fabrisa Beruksa, Youpi stolica impresionira svojim originalnim oblikom, koji prostoru dodaje stil i lakoću. Struktura je sastavljena od niza različitih oblika koji se harmonično spajaju zahvaljujući presvlakama od tkanine ili kože koje je u potpunosti prekrivaju: kružni naslon se uliva u široko sedište i celina je podržana cilindričnom, proširenom bazom. Youpi stolica je takođe dostupna u verziji sa četiri metalne nogare.

Padiglioni sto

Padiglioni sto inspirisan je legendarnim paviljonom Barselone. Fokusna tačka ovog stola je osnova koja se sastoji od tri asimetrična elementa, od kojih svaki ima poseban oblik i postavljen je u naizgled nasumične pozicije kako bi kompozicija bila vizuelno dinamična. Upravo zbog ove asimetrije koju će posmatrač izbliza primetiti dok se kreću ka stolu, on menja izgled u zavisnosti od tačke posmatranja. Kao priča o kontrastima koji međusobno komuniciraju i o veštoj ravnoteži, Padiglioni sto je najviši izraz kreativne sposobnosti Alena Žila i proizvodnog kapaciteta Bonaldo kompanije.

Skulpturalno TV postolje

Dizajnirano od strane Alena Žila, ovo postolje za TV je komad sa značajnim uticajem iako ima jednostavan i linearan dizajn. „Sculptural“ postolje se pojavljuje kao jedan drveni element sa pet nogara koje čine osnovu. Površina na zadnjoj strani ima šupljinu koja je korisna za prikrivanje kablova, čime se obezbeđuje maksimalni estetski učinak. Bilo da se koristi kao TV postolje ili niska konzola postavljena uz zid ispod televizora ili u dnevnoj sobi ispred sofe, „Sculptural“ zaista podseća na skulpturu što je i pravo stilsko obeležje ovog komada.

Kasumi kafe stočić

Jasno inspirisan japanskom kulturom, Kasumi je novi sto za kafu čiji oblik podseća na otvorenu binu koja se koristi za Noh, drevno tradicionalno japansko pozorište. Osnovni dizajn Kasumi stočića za kafu ima dve ravne površine, veći donji deo i manji pomereni gornji deo koji su povezani vertikalnim nosećim elementom čiji vijugavi oblici ublažavaju geometrijsku strogost. Ostajući veran svom izvoru inspiracije, Kasumi deluje na posmatrača kao prava pozornica na kojoj se mogu "predstaviti" vaši omiljeni dekorativni predmeti.

Luxury Experience