Džonatan Sanders debituje novom kolekcijom nameštaja

Stolice i stolovi stižu u elegantnom, minimalističkom dizajnu.

Škotski dizajner iz Njujorka, Džonatan Sanders predstavio je svoju drugu kolekciju nameštaja. Ponovo se osvrćući na siluete svoje debitantske kolekcije od prošle godine, Sandersovi najnoviji komadi istražuju prirodu i geometriju kroz radove od metala.

"Tokom karijere sam se navikao na rad sa grafičkim jezikom. Za ovu kolekciju sam želeo da eksperimentišem sa elementima spontanosti, čak i sa trenucima koji su se činili slučajnim“, objasnio je Sanders u saopštenju za javnost.

"Dobijeni komadi su potpuno jedinstveni. Bilo je uzbudljivo odustati od kontrole i očekivati donekle nepredvidiv ishod. Moja ruka je prisutna u svakom komadu, ali postoji i nešto fantastično prepušteno slučaju."

Sandersova tehnika sitoštampe može se naći na Flood stolici i Flood paravanima koji sadrže obojeni tekstil sa čeličnim ili drvenim okvirima. Posebno su paravani nasumično obojeni nijansama zelene, narandžaste i khaki boje, stvarajući spontani uzorak. Na drugim mestima, dizajn metalnih konstrukcija može se pohvaliti novom Sandersovom tehnikom sipanja boje u smolu kako bi se dobila površina poput oblaka.

Pažljivo pogledajte komade iz nove kolekcije u galeriji fotografija.