Duffy London spaja generativnu AI sa ljudskom umetnošću

Najnovija kolekcija brenda, kreirana uz pomoć veštačke inteligencije, obuhvata trpezarijski sto, stolicu za trpezariju, klub sto i skulpturu…

Pomerajući granice kreativnosti ka novom horizontu i izazivajući vekovima star linearni put stvaranja, Duffy London, avangardni dizajnerski studio sa sedištem u srcu Londona, predstavio je kolekciju SINGULARITY koja će biti ograničenog izdanja i ponudiće umetnički nameštaj koji spaja genijalnost generativnog stvaranja AI sa ljudskom umetnošću.

Osnivač Kristofer Dafi i njegov tim su poznati po tome što se odvajaju od okova tradicionalnih dizajnerskih putanja gde je nemoguće samo senka ambisa. U tom smislu, kolekcija SINGULARITY je još jedno odstupanje od uobičajenog sa fokusom ne na dizajniranju samog objekta, već na oblikovanju parametara koji definišu njegovo postojanje.

Rezultat? Zapanjujuća interakcija veštačke inteligencije i ljudske genijalnosti, tame i svetlosti, koja prevazilazi retro. Inspirisan aeroindustrijom, novi nameštaj Duffy Londona, koji se sastoji od četiri različita dizajna: Trpezarijski Sto, Stolica za Trpezariju, Klub Sto i Skulptura, besprekorno spaja preciznost matematičkih oblika sa fluidnim, organskim oblicima oživljenim veštačkom inteligencijom.

Stolovi i stolica dolaze u dve završne obrade, tamnoj i svetloj, podjednako. Tamna završna obrada, kombinacija je mat i sjajne crne, dok svetla završna obrada očarava sa belom, brušenim nerđajućim čelikom i reflektivno-poliranim zlatom. Kako objašnjava osnivač brenda, prilikom stvaranja ove kolekcije prvo se dizajnira spoljna školjka nameštaja, da bi se potom strateški postavile tačke povezivanja, stvarajući jedinstven okvir koji generiše mnoštvo kompleksnih mogućnosti.

Kolekcija koja predstavlja tu neobičnu ujedinjenost generativne AI i ljudske kreativnosti zahteva između 14 i 16 nedelja za proizvodnju i dostavu, a cene komada za sada nisu poznate.

Luxury Experience