Duffy London predstavlja novo izdanje Abyss stočića za kafu

Uvek je uzbudljivo kada Duffy London otkriva nove komade nameštaja, a ovog puta su nas ponovo oduševili svojim izdanjem Abbys stočića za kafu koji je jednostavno umetničko delo.

Duffy London je poznat po svojoj veštini kombinovanja skulpture i nameštaja. Takođe je poznat kao brend koji bira da ignoriše granice često se poigravajući konceptima geografije, ilizuje i gravitacije u svojim komadima po meri koji su napravljeni od održivih i ekološki prihvatljivih materijala.

Kompaniju je osnovao Kristofer Dafi 2012. godine i nalazi se u studiju Victoria Dock, gde je rođen koncept nameštaja Abyss. Brend je sada predstavio ograničeno izdanje stočića za kafu, koji je najavljen kao „zaista zadivljujući komad nameštaja koji podstiče na razmišljanje“ i sasvim se slažemo! Nazvan „Abyss Horizon" sto za kafu će biti ograničen na samo 25 komada i po prvi put će biti dostupan od vrhunskog italijanskog mermera Carrara. Dizajn stola se igra sa svetlošću i slojevitošću materijala što rezultira očaravajućom trodimenzionalnom pločom stola koja odražava boje koje se posmatraju na vodi na različitim dubinama.

Originalno dizajniran sa čvrstim osnovnim delom, novi Abyss Horizon poprima uglađeniji i elegantniji oblik. Tri izvrsno izrađene zakrivljene nogare podržavaju dramatičan oblikovani osnovni deo koji izgleda kao da se spušta nadole sa velikim, plutajućim „kolosalnim ponorom" u centru.

Komentarišući, Kristofer Dafi je u izjavi rekao: „Za ovaj komad sam želeo da postignem nešto veoma čisto, aerodinamičan i elegantan Abyss dizajn koji naglašava ukupan vizuelni efekat! Redizajniranjem osnovnog dela sa vitkim nogarama kako bismo dali graciozniji profil, takođe pomažemo da se pažnja fokusira na ploču stola."

Ponuđen u prečniku od 120 cm ili 140 cm sa osnovnim delom isklesanim od jednog bloka belog italijanskog mermera Carrara, „Abyss Horizon Coffee Table“ se prodaje po ceni od 30,854 dolara i može se kupiti na sajtu Duffy London.

Luxury Experience