Dizajnerski kauč „Tetris“ je spoj igre i luksuza u jednom

Inspiracija se može pronaći u svemu. U slučaju jedne dizajnerke nameštaja, došla je iz jedne od najprodavanijih video igara svih vremena.

Sara Hajat je upravo predstavila kauč geometrijskog oblika nazvan Tetris. Međutim, nisu samo izgled i naziv komada nameštaja inspirisani klasičnom igrom: modularni delovi se takođe mogu rastaviti i ponovo sastaviti kako god želite.

Tetris kauč se sastoji od nekoliko postavljenih delova — od kojih je svaki sastavljen od manjih, povezanih kockica baš kao u igri — završenih u različitim neutralnim bojama i različitim tkaninama, poput somota, antilopa i kože. Kada se spoje zajedno kao slagalica, delovi formiraju kauč koji je dugačak 3,6 metra i visok oko 90 cm.

Dizajn, koliko god upečatljiv bio, daleko je od jedinog aspekta Tetrisa vrednog pažnje. Malo nas uživa u sklapanju nameštaja, ali sa Tetrisom, to je pravi plezir. Modularni blokovi koji čine kauč - od kojih je svaki dovoljno velik i jak da funkcioniše kao samostalni komad nameštaja - mogu se odvojiti i preurediti.

U osnovi možete da koristite delove za rekonstrukciju stvarne verzije klasične igre koju cela porodica može da igra zajedno. A kada ste umorni od igranja, možete jednostavno da legnete na kauč i opustite se.