Divlja lepota nove Roberto Cavalli kolekcije nameštaja

Evokativne boje, modni detalji i afrički uticaji, glavna su obeležja nove Roberto Cavalli Home Interiors kolekcije…

Čekajući Salone del Mobile.2021 kako bi prikazali svoje novitete u celosti, slavni brend nam ovoga ptua daje posebni uvid – The Wild Living – kao amblematsku postavku koja nam pripoveda o putu koji je Roberto Cavalli brend prešao od glamuroznih predloga, baziranih na nežnim i delikatnim paletama boja, pa do stila koji je više u skladu sa njihovim nasleđem.

Dnevni boravak koji nas asocira na afričke atmosfere, gde prirodna inspiraicja, koja je oduvek bila deo DNK ovog brenda jednostavno eksplodira u kaleidoskop dezena, tonova i dekoracija, direktna je referenca životinjskom svetu. Paleta boja bazirana je na asortimanu toplih tonova koji asociraju na savane i afričke pejzaže, uparene sa zlatom zarad luksuznog preokreta. Animal dezeni, u njihovoj čistoj i prirodnoj verziji, kombinuju se sa dragocenim materijalima, dok su reference modnog sveta izložene u krojevima, kreiranju eklektičnog i versatilnog miksa u savršenom stilu ovog brenda.

U samom centru pažnje dnevnog boravka, sofa i fotelja Clifton linije hvataju našu pažnju svojom scenografskom privlačnošću i gostoljubivim formama. Tapacirani Nubuk kožom, ovi komadi nameštaja opiće vas svojim toplim narandžastim tonovima peščanih dina, koje kombinuju sa Tigresse somotom koji pokriva jastuke sofe i leđni naslon fotelje, kreirajući senzualnu i fascinantnu celinu. Zajedno sa eksternim strukturama, ova komada imaju “spiga” šavove koji nas asociraju na njihove modne kolekcije.

Prefinjenost i kreativna versatilnost takođe se mogu videti u Tifnit fotelji, komadu nameštaja koji je okarakterisan nežnim i senzualnim formama i evokativnim materijalima. Tapacirung Tigresse dezena predstavlja strast prema egzotičnoj prirodi koja je oduvek karakterisala slavni brend, dok su zlatne refleksije koje možemo videti na spoljnoj strukturi i nogarama, savršeni jarki i luksuzni akcenti.

U novom Wild Living konceptu Roberto Cavalli Home Interiors, svaki komad nameštaja ima svoju priču…

Foto: Roberto Cavalli