Dike by Maxalto - krevet koji nas grli svojim dizajnom

Idealna spavaća soba mora biti udobna, intimna, sofisticirana i lepa. Ukratko, mora biti sanjiva poput ovog kreveta sa pozorišnom pozadinom koji prostor za spavanje pretvara u savršenu pozornicu za odmor i opuštanje.

Ono što krevet Dike by Maxalto čini posebnim je veliko uzglavlje poput pozorišne kulise koja pretvara krevet u prefinjenu noćnu scenu i stvara idealan intimni prostor za odmor.

Krevet sa velikim i teatralnim uzglavljem se sastoji od dva pokretna panela dimenzija 200 x 125 cm. Tapacir se proizvodi od posebne tkanine sa vidljivom teksturom koja je inspirisana idejom tapiserije. Visoki krevet ima strukturu koja se može tapecirati svim tkaninama brenda.

Krevet sa predivnim uzglavljem dizajnirao je Antonio Ćiterio, italijanski dizajner i arhitekta rođen 1950. Godine 2000. osnovao je studio zajedno sa Patricijom Viel koji nosi njihova imena. Zahvaljujući svom elegantnom i internacionalnom stilu, sa izraženim italijanskim karakterom, stvara rafinirane i vanvremenske projekte. Njegov dizajn je prepun arhitekture jer favorizuje funkcionalnost i prostornost.

Omotavajući, kraljevski i luksuzan, ovaj krevet je apsolutni vrhunac spavaće sobe, a ipak je u stanju da diskretno dizajnira prostor jer ima racionalne linije koje okvir za spavanje uokviruju sofisticiranom intimnošću.