Deniz Aktay predstavlja skulpturalni stočić za kafu jedinstvenog izgleda

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Deniz Aktay (@dezinobjects)

Stolovi za kafu su deo savremenog nameštaja i zauzimaju centralno mesto kako na formalnim, tako i na neformalnim sastancima...

Oni se nalaze u našim domovima, prostorijama za odmor u kancelarijama, hotelima, restoranima, pa čak i u spoljašnjim prostorima. Niski stolovi za kafu su veoma popularni jer vam omogućavaju da udobno sedite na kauču ili stolici za odmor i održavate razgovor bez vizuelnih smetnji.

Niski sto za kafu "Pelican" od nemačkog dizajnera nameštaja Deniza Aktaja je zanimljiv dizajn koji nas impresionira svojom umetnošću i kreativnošću. "Pelican" podseća na umetničke skulpture jer je kreiran od jednog komada metalne trake. Čini se da je donekle inspirisan bojom kljuna pelikana. Metalna traka je umetnički savijena u obliku peščanog sata na dnu, zahvaljujući čemu stabilno stoji na tlu bez dodatne podrške. Sa jedne strane, sto izgleda kao pramac broda.

Dizajn je dobar primer minimalističkog nameštaja koji je postao rasprostranjen u modernom dobu. Jedna od najistaknutijih karakteristika niskog stola za kafu "Pelican" je da je vizuelno ekspresivan i ističe lepotu dizajna od jednog materijala, dok njegove obline i fluidne linije odražavaju umetničku brilijantnost.

"Pelican" je dizajniran sa dobrom strukturalnom celovitošću. Ima elegantan i savremen dizajn koji izgleda kao da lebdi iznad tla. Ovaj niski sto za kafu može da upotpuni bilo koji savremeni enterijer. Sto može biti sjajan dodatak dnevnoj sobi ili čak umetničkoj galeriji, što znači da ima taj opseg sa svojom dizajnerskom elegancijom.

Luxury Experience