Dare Studio: Dizajn koji traje

Više slika

Više slika

Dare Studio je britanska dizajnerska kompanija koja ima klasičan pristup zanatskom radu...

Osnovan 2009. godine od strane Šona Dera, rad studija je klasično vremenski neograničen sa definisanom čistom estetikom. Svaki komad nameštaja izrađuje se po najvišim standardima sa pažljivo odabranim materijalima.

Sarađujući sa brojnim svetski poznatim dizajnerima, Dare Studio dizajnira i proizvodi elegantan nameštaj koji je stvoren da traje. Koristeći inovativne tehnike i radeći sa iskusnim zanatlijama, rad studija je zaista izuzetan. Dare Studio se zahvaljujući svojoj posvećenosti najvišim standardima, može pohvaliti sa četiri prestižne nagrade za dizajn Društva dizajnera, koje se dodeljuju za izuzetnost u britanskom dizajnu.

Priča o Dare Studiju

Nakon petnaest godina dizajniranja proizvoda za nekoliko vodećih trgovaca i proizvođača, Šon Der je osnovao Dare Studio kako bi uživao u osećaju autonomije u procesu dizajniranja. Tražeći slobodu da dizajnira proizvode za koje je imao ličnu naklonost, Der je koristio različite materijale i tehnike proizvodnje koje nisu bile uobičajene. Njegova prva kolekcija nazvana je Katakana i obuhvatala je stolicu za ručavanje, fotelju, barsku stolicu, sofu i radni sto. Svaki dizajn u kolekciji imao je karakterističan uglast profil, stil koji se nije pridržavao glavnih ideala. Materijali koji su korišćeni, kao što je čvrsti američki crni orah, smatrani su preskupim za konvencionalne radionice, ali je kolekcija privukla međunarodni interes arhitekata i dizajnera enterijera. Kolekcija Katakana postala je temelj Dare Studija i i danas je dostupna.

Rad Dare Studija je pod uticajem kombinacije japanskog, danskog i arhitektonskog stila. Studio nije vođen trendovima, verujući u dizajn koji je dugotrajan, kako estetski, tako i u smislu izrade: Dare komadi nameštaja su stvoreni da traju, prenoseći se kao porodično nasleđe s generacije na generaciju. Uz to, studio se zalaže za očuvanje resursa i smanjenje uticaja na okolinu, smanjujući otpad i štetne emisije. Dare je nedavno dobio status FSC lanca za praćenje i sada može potvrditi izvor održivog drveta koje se koristi u njegovim proizvodima.

Godine 2012. Dare Studio je otpočeo saradnju sa drugim dizajnerima koji dele sličnu viziju, uključujući britanske dizajnere Dejvida Irvina, Džejmsa Meliju i najnovije, Namona Gastona. Dare je na Londonskom festivalu dizajna lansirao dve nove kreacije sa Gastonovim potpisom: Oxbow fotelju i Alma modularnu stolicu. Osim toga, studio će lansirati novi radni sistem - radni sto dizajniran od strane Šona Dera.

Nova Oxbow fotelja Namona Gastona kombinuje ergonomski presvučeno sedište sa čvrstim okvirom od punog drveta koji se odlično uklapa u oblik tela. Pogodna za komercijalne i stambene prostore, ova privlačna fotelja, sa svojim mekim linijama, istovremeno je privlačna i udobna. Oxbow fotelja je nagrađena oznakom za dizajn Društva dizajnera za izuzetnost u britanskom dizajnu.

Oxbow fotelja je dostupna u dve verzije: fotelja od hrasta sa Mourne Mist, ručno tkanom vunom i pamukom dizajniranom od strane Severnoirskog tkačkog servisa Mourne Textiles; fotelja od oraha sa novom vunenom tkaninom dizajniranom od strane londonskog studija Eleanor Pritchard Studio.

Takođe delo Namona Gastona, nova Alma stolica koja se može slagati je jednostavna, moderna i minimalna. Napravljena od punog drveta, ova izdržljiva stolica ima visok stepen čvrstoće zahvaljujući blago razmaknutim nogarama. Nudeći univerzalno i praktično sedište, do osam Alma stolica može se slagati zajedno. Alma stolica je dostupna u prirodnom i eboniziranom hrastu, sa opcionalnim presvučenim sedištem u izboru tkanina i kože.

Luxury Experience