Corail - trpezarijski sto koji se prilagođava svim potrebama

Da li ste ikada videli komad nameštaja, koji je skoro pa sasvim odgovarao svim vašim potrebama, ali su izostale neke sitnice ili samo jedan detalj?

Pogledate ga i pomislite, “bio bi sjajan, samo kada bi imao...”. Ukoliko ste se nekada susreli sa tim problemom, brend Roche Bobois vam priskače u pomoć, lansiranjem pravougaonog trpezarijskog stola, sa bazom koja je napravljena od 3D štampanog betona, koji svaki kupac može modifikovati online. Nazvan Corail, ovaj sto svim svojim kupcima daje mogućnost redizajniranja, jer je stvoren kako bi “promenio vezu između klijenata i dizajna, odnosno industrije i distribucije”.

Dizajniran kao delo Antoana Friša i Vivijen Durisoti, 3D štampani trpezarijski sto stvara mogućnost za sve klijente da koriste dizajnerski softver kod kuće ili uz pomoć savetnika u odabranim buticima, kako bi savršeno prilagodili sto svojim potrebama. Klijenti mogu odabrati oblik i dimenzije baze, prilagoditi efekat talasa i videti svoj dizajn u realnom vremenu.

Karakteristike baze sačuvane su u njenom “genetskom kodu”, koji se potom šalje gigantskom štampaču, koji potom 3D štampa beton uz pomoć digitalno pokretanih komponenti.

Corail trpezarijski sto insirisan je polipornim gljivama koje se mogu videti u korama drveća, odnosno koralnim kolonijama na grebenima ili gigantskim baroknim školjkama. Možemo reći da je ideja za njegovu kreaciju potekla od lepote prirodnih nesavršenosti, dajući slobodu mašti svakog potencijalnog vlasnika.