Bumerang - krevet koji nikad nećete želeti da napustite

Naša spavaća soba je naše utočište, naš siguran prostor u koji žurimo nakon lošeg dana na poslu ili jednostavno lošeg dana uopšte.

Spavaća soba je naše privatno kraljevstvo, a krevet njegova kruna ukrašena draguljima. Svi znamo važnost i potrebu za odličnim krevetom. I do sada smo naišli na neke neverovatne krevete – na primer, HiBed sa 70-inčnim ekranom koji se uvlači i sistemom za praćenje zdravlja. Još jedan krevet na koji smo nedavno naišli je krevet Boomerang. Iako nije baš tako pametan kao HiBed, njegova ogromna funkcionalnost i lepota leže u njegovoj jednostavnosti.

Dizajniran od strane Teixeira Design studija, krevet Boomerang je još jedna inovativna kreacija portugalskog dizajnera Žoao Tešejra. Od noćnog ormarića dizajniranog sa odvojivim ležištem za laptop do tanke police koja izgleda kao otvorena knjiga koja vas ohrabruje da čitate – kreacije talentovanog dizajnera su jednostavne, funkcionalne, a ipak se razlikuju od bilo kojeg drugog komada koji ste videli. Krevet Bumerang pokušava da bude više od kreveta.

Žoao Tešejra je transformisao jednostavan krevet u mali dnevni boravak uz pomoć integrisanog stola.

Integrisani sto se može smatrati zvezdom ovog komada nameštaja. Baš kao i njegovo ime, ovaj zgodan sto „dolazi i odlazi“. Jednostavnim pomeranjem stola ili promenom njegovog položaja, podesivi sto može imati različite uloge i obavljati više funkcija. Možete da pomerite sto sa jednog kraja kreveta na drugi. Ako ga postavite na ivicu, može da funkcioniše kao običan sto na koji možete da stavite laptop i radite od kuće! Ili možete da ga privučete bliže sebi, pretvorite ga u poslužavnik za krevet i doručkujete na njemu svakog jutra. Može čak da funkcioniše i kao TV postolje za vaše Netflix maratone tokom vikenda. Sviđa nam se kako se jednostavan radni sto može preurediti za toliko namena, omogućavajući vam da radite skoro sve u svom krevetu – od jela do posla (nije da bi trebalo, važno je da ustanete iz kreveta).

Uzglavlje je tapacirano, tako da je prilično udobno za odmor dok jedete obroke ili radite na laptopu. Žoao Tešejra je integrisao zakrivljene linije u krevet, dajući površini prilično elegantnu i sofisticiranu teksturu, pa čak i dajući utisak lebdećeg kreveta pod određenim uglovima!

Dizajner kaže: „Izgled za skriveno skladištenje je odbačen da bi se izbegao zasićen i težak dizajn. Umesto toga, odlučio sam se za otvoreni prostor za odlaganje na dnu kreveta koji funkcioniše kao elegantan stalak za cipele ili čak kao mesto za odmor vašeg kućnog ljubimca".

Krevet Boomerang je jednostavan, ali genijalan dizajn koji bi mogao dobro da funkcioniše za manje i kompaktne domove. To je dizajn nameštaja koji zadovoljava višestruke potrebe dok zauzima minimalan prostor.

Luxury Experience