BENTLEY HOME NA MAISON & OBJET

Aristokratski izgled povezan sa putovanjima je ono što Bentley Home predstavlja svojom novom kolekcijom, na Maison & Objet sajmu u Parizu…

Za pozadinu, oni su uzeli sliku železničke stanice iz 1920ih godina i ona je zaista idealna – predstavlja korene tradicije koja je postala istorija Bentley brenda, koji vode do novog i modernog kursa po kom je ovaj engleski brend poznat.

Oni predstavljaju dve paralelne scene, koje kao zajednički činilac imaju besprekorni stil i sjajni glamur u širokom centralnom koridoru nad kojim stoji impoznantni sat. Sa jedne strane, ova postavka podseća na ekskluzivni planinski lokalitet. Panorama se proteže kao alpski pejzaž koji se može videti iz savremenih apartmana i loža u popularnom Kurševel skijalištu. Sa druge strane, atmosfera postaje sve urbanija i njen pogled predstavlja bečke palate, uvodeći stroge elemente obeležene elegancijom. Prostrane oblasti dnevnog boravka i zajednički prostori sastoje se od prefinjenog ambijenta sa dragocenim i unikatnim detaljima koji dominiraju.

Ovo je scena u kojoj kolekcija nameštaja koju je kreirao arhitekta Karlo Kolombo odvija svoje svitke i kreira beskompromisni životni stil, uz šarm i fascinaciju Bentley brenda. Sofe, fotelje, konzole, kreveti i aksesoari poput kutija za cigare, ramova, vaza i bogatih tekstila, ideje sa snažnom estetskom osetljivosti, sinteza dizajna i jedinstvene i tvrdoglave kulture lepote… to su elementi koji prate Bentley Home kolekciju. One prikazuju snažni stil koji je osmišljen kao deo svakogdnevnog života, ali bez odricanja od luksuza i besprekorne izrade svakog detalja.

Boje se sastoje od palete toplih tonova: braon, tamna čokolada, boja cigle i nove nijanse pralina. Nijanse koje idu od kvarc sive do bordo i od nijanse lešnika do kraljevski plave su takođe deo čitave ove postavke. Potera za stilom i dalje traje i najbolje je izražena u tapacirungu nameštaja. Elementi tipičnog muškog krojenja, kao što su pruge i odela Princa od Velsa, poznati Bentley šabloni – svi su predstavljeni na koži: svetloj, mekanoj i veoma finoj, u nijansama bež, nerc i konjak, uparene sa neverovatno finom ručno rađenom vunom u nijansama kestena i tamne moke.

Savršeno urađeno lisičje krzno može se videti svuda: upadljivo i čupavo, predstavljeno je u nijansama srebrne, mermerne, prirodne crvene i svetlo smeđe boje. One kreiraju obloge i jastučiće i dekorišu ivice od kašmira. Ručno napravljeni pliš, kreiran je na razboju i prati antički, kompleksni proces rada koji za rezultat ima materijale koji su jedinstveni po pitanju kvaliteta i prefinjenosti. Svet svih šest čula ulepšan je šablonima i radovima sa 3D motivima. Macassar abonos, ekskluzivni oniks i svetli Calacatta mermer dekorišu gornje ploče stolova i stočića za kafu, pored završne baze u metalnim nijansama.

WINCHESTER SOFA

Winchester sofa predstavlja savremeni izgled poznatih Bentley atributa. Definisana je svojom nežnom siluetom i naglašenim naslonima za ruke koji se protežu unapred, kreirajući čistu i neophodnu konturu. Baza je postavljena iza ivice ove sofe, što je čini malo izdignutom. Na taj način naglašen je njen aerodinamični izgled. Dostupna je sa tapacirungom od kože ili tkanine. Royce verzija predstavljena je sa telom od kestena ili lešnika.

WINSTON SOFA

Ovo je prostrana sofa sa smelim linijama, koja oslikava monumentalni skulpturni stil. Ona ima zaobljeni vrh, sa naslonima za ruke koji predstavljaju ekstenziju zadnjeg panela. Njen ram, tapaciran kožom koja predstavlja ikonski šiveni šablon, savršeno obuhvata nežne konture i mekano sedište.

ASHLEY FOTELJA

Ashley je interesantna fotelja sa elegantnim dizajnom. Ukrašena elegantnim dijamantskim šablonom na unutrašnjem delu, ona ima naslon koji se savršeno uklapa sa mekanim sedištem kružnog oblika. Tapacirana kožom ili tkaninom, njena u potpunosti čelična baza, koja ima mehanizam za ljuljanje, sasvim lepo dolazi do izražaja.

LAUREN FOTELJA

Lauren fotelja prenosi smisao komfora i nežnosti, zahvaljujući bogatoj postavi koja se nalazi u sedištu i naslonu – ona je pravi poziv za opuštanje. Tapacirana kožom ili tkaninom sa vezenim logoom, dekorsana je odgovarajućim kožnim ili tkanim materijalima sa simpatičnim šablonima oko spoljnog dela.

BERKELEY KREVET

Primamljivi dizajn Berkeley kreveta nudi vam nežni raj, naglašen interesantnim konturama profila. On ima stil koji kombinuje savremeni osećaj ergonomskog kreveta koji usavršava intimnu i udobnu atmosferu. Uzglavlje je dekorisano prefinjeno urađenim šablonom dijamanta na unutrašnjoj strani. Ponuđen je u verziji od nabuk kože i nijansama tamne kafe.

CLIFFDEN KLUB STO I STOČIĆ ZA KAFU

Ovaj klub sto i stočić za kafu predstavljeni su u različitim veličinama i idealna su rešenja za poslovne i ležerne prostore. Cliffden je savremena ponuda, koja predstavlja izbalansirane proporcije sa strukturom od čvrstog Canaletto kestena. Koža, briar koren ili Macassar abonos koji krase gornje delove stolova, dodatno su ulepšani metalnim i čeličnim detaljima.

LUXURY LIVING GROUP

Luxury Living Group je kompanija koja se bavi prodajom i proizvodnjom luksuznog nameštaja i aksesoara, a osnovao ju je Alberto Vinjateli. Stručnost, ekskluzvni materijali, kreativnost i kvalitet su ključ razvoja ove kompanije, sa njihovim mirnim rastom i ekspanzijom u sferi tehnologije i inovacija. Ovu kompaniju vodi vizija koja je fokrusirana na internacionalnu distirbuciju proizvoda, a ima svoja predstavništva koja su osnovana u saradnji sa vodećim internacionalnim imenima iz sveta mode – Fendi Casa i Trussardi Casa, a takođe ima i svoju liniju – Heritage Collection.