AW_Chair - stolica sa karakterom i italijanskim štihom

Više slika

Više slika

Nakon uspeha na Milan Design Week, Tonelli Design, ikonični brend specijalizovan za visokokvalitetni nameštaj od stakla i drugih materijala, predstavlja praktičnu i svestranu AW_Chair...

Potpisana od strane čuvenog dizajnera Masima Kastanje i napravljena od čvrstog drveta, ova stolica je rezultat pažljive ručne izrade i upotrebe mašina nove generacije. Kao i uvek kod Tonelli brenda, pažnja prema detaljima je ključna; od metalnih akcenata na naslonu za leđa do specijalnog oblika nogara, koje dodaju više čvrstoće i otpornosti, pa sve do kombinacije ekskluzivnih tkanina, svaki deo doprinosi tome da ova stolica postane rafiniran i karakteran element.

Osim oblika, i tkanina doprinosi tome da AW_Chair postane sofisticiran i rafiniran komad nameštaja. Veliki izbor presvlaka je u ponudi u četiri različite kategorije, od kojih su sve visokog kvaliteta i proizvedene u Italiji. Od modernih bouclé tkanina, preko teksturiranih ton-na-ton varijanti, do nežnih pastelnih boja, mogu se kombinovati sa različitim završnim obradama drveta kako bi se udovoljilo svakom zahtevu.

Tehnički detalji

Stolica je napravljena od čvrstog jasenovog drveta sa okruglim nogarama i ramom sa poprečnim prečkama. Dostupna je u izdanjima od sibirskog jasenovog drveta, eukaliptusa, prirodne hrastove završne obrade i crno lakiranog drveta sa otvorenim porama. Oblikovano i presvučeno sedište, prekriveno je tkaninom. Naslon za leđa je od oblikovanog drva i prekriven tkaninom sa šivenjem u obliku užeta duž ivice kako bi se videlo drvo na zadnjoj strani. Spoj između naslona za leđa i rama je kreiran od brušenog metala.

Dizajner

Umetnički direktor Tonelli Design od 2019. godine, arhitekta Masimo Kastanja je ime koje ne treba posebno predstavljati. Rođen 13. novembra 1957. godine, diplomirao je arhitekturu 1984. godine u Milanu i započeo svoju profesionalnu karijeru 1986. godine osnivanjem studija AD architettura. Imao je mnogo profesionalnih iskustava u oblasti arhitekture: stambeni objekti, hoteli, enterijer dizajn, umetničko vođenje i dizajn u sektoru nameštaja, konsalting, planiranje i umetničko vođenje prodavnica nameštaja. Za Tonelli Design je stvorio nekoliko kolekcija uvodeći koncept "Novog Modernizma" i potpisao mnoge najnovije novitete ovog brenda.

TONELLI DESIGN

Tonelli Design proizvodi stakleni nameštaj od 80-ih godina - biblioteke, komode, stolovi, lampe, ogledala i mnoge druge - sarađujući sa međunarodnim dizajnerima i usvajajući pristup koji se bazira na poštovanju jednog od najstarijih i najplemenitijih materijala u istoriji čovečanstva. U 2020. godini, Tonelli je dodao važan komad svom rastu najavivši umetničku direkciju Masima Kastanje i dalje proširenje kataloga novim proizvodima i materijalima. U 2022. godini, povodom Međunarodne godine stakla, kompanija je predstavila originalni vodič koji vodi javnost kroz otkrivanje ovog neverovatnog višedimenzionalnog materijala.

Luxury Experience