Art Deco kolekcija nameštaja inspirisana spokojem japanskih Zen vrtova

Inspirisan raskošnim stilom Art Deco-a i zen vrtovima u Kjotu, savremeni arhitekta Andre Fu dizajnirao je novu kolekciju nameštaja i posuđa pod nazivom Art Deco Garden Collection.

Sastoji se od ormara, fotelja, trpezarijskih stolica, stolova, paravana, porcelanskog posuđa i zidnih obloga. Art Deco Garden Collection dizajnirana je nakon dugog perioda istraživanja istorijskih japanskih vrtova, sa akutnim fokusom na Tofukuji Temple Garden.

U bliskoj saradnji sa De Gournay-om, svaki predmet koji čini kolekciju sadrži niz formalnih Art Deco uzoraka, stilizovanih tako da dočaraju simetrične i meditativne kvalitete koji se nalaze u japanskim Zen baštama. Porcelansko posuđe u beloj boji ukrašeno je pozlaćenim uzorcima zlatnih linija ručno oslikanim na svakom komadu. Boja je tako delikatna, svaki potez četkice je vidljiv i svaki komad posuđa je jedinstven.

Paravani za sobe i zidne obloge od svilenog papira takođe sadrže srebrne i zlatne, ručno oslikane uzorke čije blistave završne obrade odaju počast pozlaćenom dobu Art Deco-a i senzualnoj fluidnosti japanskih vrtova.

Osvrćući se na originalnu inspiraciju kolekcije, Fu kaže: „Moj lični pristup dizajnu nije samo kombinovanje stilova zajedno. Umesto toga, on počiva na sposobnosti kretanja kroz različite kulture i odražavanja savremene kulture zasnovane na inherentnim kvalitetima same lepote, za razliku od one koja je zasnovana na bilo kom stilu.“