Ariete od Unopiua - kolekcija za eksterijere od kovanog gvožđa

Prolećni dani su pred nama i pravo je vreme da razmislite o kupovini nameštaja koji će postati „ukras“ za vaše bašte i balkone.

Unopiu predstavlja novu kolekciju nameštaja za eksterijere koja je inspirisana prošlošću i drevnom umetnošću izrade gvožđa.

Kolekcija je inspirisana klasičnim nameštajem od kovanog gvožđa umbrijske i toskanske tradicije, ali je reinterpretirana kroz jednostavan dizajn (krug) i tehničke tkanine koje ovu kolekciju čine izuzetno savremenom.

Kolekcija uključuje sofu, fotelju, ležaljku, stolicu, sto, pomoćni sto i klupu. Svaki element ima strukturu sa motivom kruga, a jastuci su napravljeni od vodootporne, akrilne ili reciklirane PET tkanine. Iako izgleda vrlo klasično i jednostavno, krugovi koji se ponavljaju na različitim komadima daju celoj kolekciji smelu, prepoznatljivu karakteristiku. To je upravo ono što je potrebno da našem otvorenom prostoru damo jak karakter komadima nameštaja.

Ariete od Unopiua kolekciju nameštaja od kovanog gvožđa dizajnirao je Adam D. Tihani, dizajner rođen 1948. godine u Transilvaniji i odrastao u Izraelu, koji je među najpoznatijim dizajnerima enterijera. Njegov njujorški studio osnovan 1978. bavi se dizajnom enterijera za poslovne i stambene prostore, proizvodnjom nameštaja, grafičkim dizajnom i opremom, ali je specijalizovan za dizajn luksuznog ugostiteljstva.

Ne želeći da „zaglavi“ u jednom specifičnom stilu, njegova vizija dizajna zasniva se na prilagođavanju prema zahtevima i ličnostima klijenta.