VENICE: kada inspirisana maštom

Inspirisana poznatim kanalima i dugačkim uskim oblikom najpopularnijih čamaca, nova samostojeća kada Venice je proslava istoimenog grada, gde je brend Kreoo rođen.

Venice predstavlja suštinski, vijugavi i linearni ovalni oblik, gde materijal naglašava njegovu skulpturalnu lepotu: izbor mermera sa izraženim venama, poput Calacatta Classico ili Grigio St. Marie, simbolizuje nepravilnu mrežu venecijanskih kanala, prenetih na kamenu površinu.

Fina ivica (koja nikada ne prelazi 2 cm debljine) daje lakoću i delikatno ocrtava široku i udobnu ergonomiju, koja harmonično obavija telo dok pluta u vodi. Kada je isklesana od jednog bloka čvrstog mermera, izvajana precizno i finom tehnikom. U početku grubog oblika, ona je obrađena visokotehnološkim mašinama, a zatim ga ručno dorađena rukama iskusnih italijanskih zanatlija. Otpad se ponovo koristi u proizvodnom lancu kako bi se povećala korisnost svakog bloka.

Rođena kao delo Kreoo internog dizajnerskog tima i kao odgovor na zahtev jednostavne i elegantne kade, svrha Venice modela je da poboljša jedinstvenost materijala i njegove beskrajne nijanse, krećući se prostorima savremenog življenja.