VEIL – umivaonik koji prkosi zakonima dizajna

VEIL je najnoviji umivaonik, koji je Masiliano Brakoni dizajnirao za Scarabeo Ceramiche brend, a u pitanju je predmet koji nam priča priču o emotivnom i kulturnom putovanju procesa koji je pretvoren u realnost, gde emocije, vizija i istraživanje oivičavaju prave granice između slobode ekspresije i zanatstva…

VEIL nije osmišljen jednostavno kao proizvod, već kao rezultat prefinjenog procesa gde dizajn prihvata pravu umetnost. Suptilna, neprimetna i emotivna, ali istovremeno odlučna i prefinjena kontra-kultura kombinuje vizionarski jezik sa zemaljskim procesom, što nam kao rezultat daje izbalansirani i elegantni proizvod, sa sinusnim, tehnički ekscentričnim i paradoksalnim osobinama.

VEIL predstavlja revoluciju u konceptu jednostavnog kupatila, jer je prefinjen, atipičan i proziran, sa svojom sopstvenom ličnošću. Njegov oblik rezultat je jasno definisanog cilja: potraga za granicama materijala od kog je napravljen. VEIL je viseći keramički, tanki komad keramike, oslobođen predsrasuda, umetnički oblikovan vodom. Kermaička granica je dostignuta njegovom vidiljvom debljinom, iza koje dalje stoji samo nepraktičnost.

VEIL je vrhunski umivaonik koji krši pravila koja nam govore da su svi keramički predmeti pod uticajem zakona fizike, primitivnih pravila i zastarelih pristupa. U pitanju je utopia koju je Scarabeo kompanija pretvorila u realnost zahvaljujući konstantnom istraživanju i sopstvenoj ličnosti, koristeći svoju strast i sposobnosti.

VEIL je dostupan u dve veličine, a pored belog finiša, u ponudi su i druge boje, sa koordiniranim držačem za peškire sa hromiranim, mat belim ili crnim detaljima.