Umetnički umivaonik inspirisan prirodom

Kada se radi o dizajnu kupatila, konstantno smo u potrazi za nečim novim, drugačijim i specifičnim…

Tokom prošle godine, ali i tokom većeg dela ove, shvatili smo da se svet kakav poznajemo može okrenuti naglavačke preko noći, pa da naši domovi mogu poprimiti brojne uloge koje im dodeljujemo. Shvatili smo da je važno da budemo okruženi komforom i stvarima koje volimo, u kojima uživamo i koje nam pomažu da se opustimo. Mnogi od nas su zasukali svoje rukave i renovirali svoje domove, čineći ih oazama koje su dostupne samo nama. Naravno, kupatilo je važan deo jedne oaze, jer predstavlja relaksirajuću prostoriju koja nam dopušta da budemo goli pred samim sobom, bukvalno i figurativno i dozvolimo svojim mislima da odlutaju gde god požele.

Sa tim na umu, ovog puta vam predstavljamo umivaonik koji će biti savršeni dodatak svakom kupatilu sa relaksirajućom atmosferom, a nastao je kao delo Danijela Aršama za brend Kohler. Nakon brojnih partnerstava poput onog sa brendom nakita Tiffany & Co, Danijel je kreirao 3D štampani umivaonik koji će sam po sebi biti ostvarenje snova mnogih ljudi.

Inspirisan prirodom i nazvan Rock.01, ovaj umivaonik spaja inovativnu tehnologiju 3D štampe sa Aršamovom savremenom umetnošću. Dolazeći u boji slonovače, umivaonik je sa jedne strane dekorisan figurom u obliku kamena boje mesinga, sa patiniranim završnim detaljima. Čitav umivaonik je ištampan sloj po sloj od gline, a njegova konstrukcija traje 7.5 sati.

“Rock.01 spaja budućnost tehnologije 3D štampanja sa najosnovnijim metodama ručnog livenja mesinga. On bukvalno predstavlja novo, oslonjeno na staro i smatram da je to zaista poetično. Kohler je bio idealni partner za oživljavanje ovog kompleksnog i futurističkog dizajna”, objasnio je dizajner.

Ograničen na samo 99 komada, ovaj asimetrični umivaonik će imati svetski debi u Majamiju u decembru ove godine.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kohler (@kohler)

Luxury Experience