Umetnički dizajn kupatila Antonio Lupi


Nekadašnja mala kompanija koja je otpočela sa radom još davne 1950. godine u maloj sobi u mestu Fucecchio, vremenom je postala gigant kada je u pitanju kupatilska oprema. Lepota umetničkog dizajna u kombinaciji sa proizvodnjom visokih standarda, uvek skreće pažnju na sebe.

Još 80-tih godina prošlog veka kompanija se okrenula dizajnu i saradnji sa arhitektama, umetnicima i prestižnim dizajnerima, tako da ova kompanija uvek ide ispred svog vremena i predlaže novi način shvatanja kupatilskog dizajna. U kompaniji se poklanja velika pažnja i prati evolucija dizajna.

Za predstojeći Salone del Mobile koji će se održati u Milanu u periodu od 12.-17. aprila 2016. godine kompanija je pripremila nove dizajne kolekcije Bespoke koje je dizajnirao Karlo Kolombo. Saradnja kompanije i ovog dizajnera otpočela je još 2003. godine kolekcijom Materia, a već 2006. se nastavila kolekcijom Pantarei. Kreativna i proaktivna sinergija su kao rezultat proizvele dve najlepše kolekcije koje su dobile priznanje od internacionalne publike i kupaca. Danas je ovo prijateljstvo i partnerstvo samo utvrđeno novom kolekcijom Bespoke.

Ovom kolekcijom Antonio Lupi ažurira svoje kupatilske sisteme ormarića koji nude potpunu fleksibilnost i slobodu kompozicije. Kupcima je omogućeno da odaberu među brojnim konfiguracijama. U pitanju su kabineti napravljeni od drveta ili laminata u kombinaciji sa aluminijumskim prednjim delovima, sa prozirnim ili graviranim staklom i završnicom od smole ili drveta.

Sloboda kompozicije se izražava kroz širok spektar završne obrade. U ponudi su nove boje, nove teksture drveta - mat, reljefno ili sjajno lakirano, saten ili prozirno staklo. Prednji delovi su od bruniranih ili titanijumskih aluminijumskih ramova u kombinaciji sa završnicom od Kuarzomood, revolucionarnog materijala specijalno proizvedenog od strane Antonio Lupi kompanije.

Bespoke kolekcija zapanjuje svojom lepotom i elegancijom primetno ekstremnih, jednostavnih i čistih linija.