Taktilna lepota nove Ritmonio kolekcije

SAHARA: boja koja podseća na neizmernost dina između beskonačnih horizonata i čudesnih pejzaža, čiji šarm emituje toplinu, strast i poetičnost…

Nakon kontinuiranog hromatskog i stilskog proučavanja i stalne potrage Ritmonio brenda za novim tehnikama za obradu betonskih smola primenjenih na slavinama, kompletna serija Haptic rođena je iz koncepta betonskih boja "I colori del mondo", serije koja je postala instant ikona sveta dekoracije, koju sve više cene arhitekte, dizajneri i krajnji korisnici širom sveta.

Betonska drška predstavljena je u osam različitih boja, inspirisana sugestijama prirodnih scenarija. Posebno se ističe nijansa SAHARA koja odražava savremene globalne trendove u arhitekturi i dizajnu. Nežna, ali odlučna boja, prisebna, ali smela, sposobna je da stvori emocije. U pitanju je predlog koji izražava savršenu interakciju između materijala i završnih obloga, kao i stručnu upotrebu boje, stilsku kombinaciju koja uključuje materijalne kontraste koji mogu eksperimentisati sa novim formalnim strukturama.

Originalna upotreba materijala potvrđuje Ritmonio kao inovativnu kompaniju: u stvari, ručka, kontrolni element, stvarna tačka kontakta sa korisnikom, poboljšava taktilnu dimenziju betona koji u žutim tonovima deluje mekano i toplo, gotovo senzualno. Sirovi, strukturni materijal predstavlja se kao baršunast i nežan.

Kontakt korisnika sa slavinama pretvara se u čulno iskustvo, koje je upotpunjeno vizuelnom dimenzijom: oko je ono koje percipira tu poroznost koja na dodir postaje mekoća, zahvaljujući obradi betonske drške, ostavljajući tragove svoje istorije u svakom proizvodu.