Sonar – nova veličanstvena kolekcija za kupatila

Umivaonik i samostojeća kada koje je Patricija Urkiola kreirala kao deo svoje Sonar kolekcije za brend Laufen, dobili su nežno oblikovani eksterijer, koji imitira način na koji zvučni talasi putuju kroz vodu…

Ovaj opcioni element komplementira tradicionalnim glatkim površinama iz kolekcije, koja je dobila ekspresivni, ali minimalistički formalni jezik. Ultra-tanki grebenasti dizajn umivaonika postignut je upotrebom specijalnog materijala, nazvanog SaphirKeramik, koji održava svoju snagu i izdrživost, čak i kada ima debljinu od samo dva do tri milimetra.

“Ne samo da sam želela da radim sa lakoćom keramike, želela sam da pronađem način da dizajniram njenu površinu. Dopala mi se ideja upotrebe malenih zvučnih talasa. Tekstura nastala na spoljnoj strani komada, modelirana je na osnovu teksture koju kreiraju talasi”, izjavila je Urkiola.

U kolekciji se takođe nalaze i tolaet šolje, dok je ona ujedinjena nežno zaobljenim D oblikom svih proizvoda, koji su savršeno ovalni kada se radi o samostojećim komadima.