Sezame otvori se – minimalistička kolekcija za vaša kupatila

SESAMO je kolekcija kupatilskih aksesoara, koju je dizajnirao brend Arkimera, a koja se integriše u zid i nudi skriveni skladišni prostor…

Sesamo se otvara i zatvara, po vašem nalogu, iako magična reč zapravo nije važna, već samo jednostavan dodir. Možemo slobodno reći da ovaj koncept redefiniše arhetip kupatilskih aksesoara, radikalno menjajući percepciju i kreirajući elemente kao deo šireg, integrisanog projekta. Kolekcija aksesoara Sesamo oblikovana je kao rezultat želje za eliminisanjem svega što je estetski reduntantno, kako bi se poboljšala funkcionalnost svakog elementa.

Naziv kolekcije najbolje izražava prirodu ovog elementa, pri čemu se svaki sastoji od tela koje se montira na zid, a koje je sasvim prekriveno prednjim delom kreiranim od istog materijala, sa istim završnim detaljima i bojom samog zida.

Aksesoari svoje mesto pronalaze u kupatilu nakon završetka njegovog dizajna, te obično imaju uticaj na željeni estetski rezultat. Sesamo vam dozvoljava zadržavanje estetske dimenzije kupatila, koja je najčešće poremećena prisustvom nadmoćnih aksesoara koji mogu biti van konteksta ili inkoherentni.

Ovaj sistem vam dozvoljava kreiranje skrivenih niša za toaletne četke, držače šolja, kukice za odeću, korpe za otpatke ili ormariće, pri čemu su svi elementi kreirani od nerđajućeg čelika uz mogućnost prilagođavanja, koja je neograničena.