Scarabeo Ceramiche predstavlja VEIL

VEIL je novi umivaonik, koji je Masimiliano Brakoni dizajnirao za Scarabeo Ceramiche…

U pitanju je objekat koji pripoveda priču o emotivnom i kulturnom putovanju procesa transformisanog u realnost, gde emocije, vizije i istraživanje oivičavaju pravu granicu između slobode ekspresije i izrade.

VEIL nije osmišljen jednostavno, kao proizvod, već kao rezultat prefinjenog procesa, gde dizajn prihvata pravu i istinsku umetnost.

Suptilna, neshvatljiva i emotivna, ali istovremeno odlučna i prefinjena kontra kultura koja kombinje vizionarski jezik sa zemaljskim procesom, podarila nam je balansirani i elegantni proizvod, koji je sinusan i svojeglav, tehnički ekscentričan i paradoksalan.

VEIL je revolucija u konceptu jednostavnog kupatila – on je prefinjen, atipičan i bistar, sa svojom sopstvenom snažnom ličnošću.

Njegov oblik rezultat je jasno definisanog cilja, koji obuhvata traženje granica materijala od kog je napravljen. VEIL je viseći “list” keramike, oslobođen predrasuda i umetnički oblikovan vodom. Limit keramike je dostignut sa njegovom vidljivo ograničenom debljinom, izvan koje obitava samo ono nepraktično.

VEIL je vrhunski umivaonik, odnosno negiranje pravila da su svi keramički predmeti podređeni zakonima fizike, primitivnm pravilima i zastarelim tehničkim pristupima.

On je utopija koju je Scarabeo brend pretvorio u realnost, zahvaljujući konstantnom istraživanju i njegovoj sopstvenoj ličnosti, upotrebom strasti u studiji novih proizvoda i sposobnosti unošenja savremenog dizajna u kupatilsku postavku.