Savršene ideje za dekoraciju luksuznih kupatila

Detaljni dizajni koji imaju koristi od velike dekorativne moći često su jedan od elemenata koji imaju najveći uticaj na izgled jednog enterijera, posebno u okruženju kupatila.

Ovoga puta, predstavljamo vam jedinstvene ideje koje vam mogu biti od velike pomoći ukoliko planirate da redizajnirate svoje kupatilo, a koje će vam dokazati da lepota zaista leži u detaljima.

Akcenti ormarića za kupatilo vrlo lako mogu napraviti razliku u enterijeru ovog prostora, dajući mu funkcionalan i moderni preokret. Međutim, postoji nekoliko aspekata koje treba uzeti u obzir, od stila do pozicioniranja ili čak pitanja koja se odnose na veličinu i boju, kako biste imali najbolji mogući ishod dekora.

Stil detalja

Tradicionalni, savremeni i prelazni su tri univerzalna dizajnerska stila koja se savršeno uklapaju u karakteristike svih okruženja. Na primer, ako imate kupatilo u stilu Art Deco-a, odlučivanje za savremenu ručku ili potez može doneti osećaj modernosti, čineći čitav ambijent skladnim i vizuelno zadovoljavajućim.

Savršene kombinacije

Iako će trend mešanja i slaganja uvek doneti izvanredne rezultate u dizajnu enterijera, ponekad odlučivanje za uniformisanu estetiku može doneti daleko više pogodnosti, što postaje izuzetno relevantno kada se tiče kombinovanju kupatilskih elemenata i slavina. Korišćenje iste završne obrade ili metala omogućava isprekidan izgled, dok vam i dalje otvara vrata za druge aspekte završne obrade, poput rasvete, nameštaja i svega ostalog.

Pravo postavljanje je od suštinskog značaja

Način na koji postavljate određene delove elemenata igra veliku ulogu u tome koliko skladno će izgledati vaš dekor za kupatilo. Najbolji način je poštovanje klasičnih standarda, međutim, ako želite da budete malo moderniji, možete malo pomešati stvari, koristiti klizne fioke ili kvake na vratima.

Veličina: Standardna ili duža?

Odnos stila i funkcije prilično je važan u pitanjima koja se odnose na dužinu drške ormara. Na primer, ako je vaše kupatilo dobro opremljeno prevelikim ormarićima, pravo rešenje bi trebalo da budu duži potezi ili dugmad prečnika između 2.5 do 5 cm. Kada su u pitanju ormarići konvencionalne veličine, možete se osloniti na varijante od 6 do 12 cm, dok se za uske ladice odlučite za ručne prečnika manjeg od 2.5 cm.

Važnost kontrasta

Stvaranje kontrasta pomoću različitih boja jedna je od najboljih strategija uređenja kuće za oblikovanje osećaja stila. Ako vaš nameštaj za kupatilo ima koristi od tamnijih tonova, pokušajte da predstavite drške ladica u zlatnom tonu ili obrnuto. Komplementarne nijanse poput smeđe ili bele i zlatne, kao i tirkizne i ružičasto zlatne, samo su neke od kombinacija boja koje su savršene za koordinirani dekor.