Pripremite se za kupatila budućnosti

Sasvim suprotno udaljenim, futurističkim fantazijama, kupatila budućnosti mogu biti kreirana od nekoliko esencijalnih, realističnih komponenti - samoodrživotsti, tehnologije i dobrog dizajna koji će uvek predstavljati ključ inovacija vezanih za kupatila...

Jedna kompanija koja predstavlja pravu zvezdu vodilju ovog stila jeste Noken, proizvođač opreme za kupatila i predstavlja deo Porcelanosa grupacije. Sa sverastućom svetskom urbanizacijom, dolazi do sve većeg fokusa na razvoju ekološki ispravnih proizvoda i solucija, posebno u polju resursa kao što su voda, električna energija i upravljanje otpadom, koji će sada predstavljati glavne brige vladinih agencija i poslovnih ljidi širom sveta.

Kako bi opstali u ovoj neverovatnoj trci, ne samo ekonomski već i po pitanju svih zabrinutosti za životnu sredinu i samoodrživi način života, kompanije razmatraju ekstenzivno uvođenje pametnih tehnologija i eko dizajna u svoje projekte. Upotrebom trenutnih trendova u okruženjima kupatila, Noken je sada u mogućnosti da učestvuje u dizajniranju budućnosti, usko vezanoj sa efikasnošću i samoodrživosti.

Postepena upotreba prirodnih resursa zahtevaće ozbiljno proučavanje načina na koji koristimo energiju i vodu. Ekodizajn brenda Noken i pristup kreiranji nameštaja za kupatila, nudi selekciju ekološki ispravnih opcija koje minimalizuju rizike i dostižu visoke nivoe efikasnosti. Na primer, virble na slavini mogu biti pomerane samo u levu stranu, što sistemu protoka vode omogućuje kontrolu temperature i osigurava njen pravilan protok samo onda kada je potrebna.

Ostali samoodrživi instrumenti razvijeni od strane brenda Noken uključuju eko kertridže, a njihovi prekidače duplih pozicija, koji omogućuju smanjenje manje potrošnje vode i energije do 50%, kao i limiter protoka, koji uz pomoć mlazova vazduha koriguje količinu potrebne vode.

Moj Enterijer