Otkrivamo nove trendove u dizajnu kupatila za 2021.godinu

Godina na izmaku postavila je naše životne stilove na velika iskušenja...

Brojne drage nam navike morale su biti promenjene, a sve što smo nekada smatrali izvesnim dobilo je negativnu konotaciju, nije moglo biti očekivano i unelo je nesigurnost u naše živote. Međutim, celokupna situacija dovela je do jasnog isticanja jedne stvari, a to je značaj i uloga koju naši enterijeri imaju u ostvarivanju bezbednosti i spokoja. Kuća je prostor u kome živimo, radimo i provodimo naše praznike, što se nameće kao dodatni razlog za ostavljanje fokusa na njemu i tokom sledeće godine.

Iako nam je najpotrebnije zbog lične higijene, jutarnjih rituala i ostalih dnevnih rutina, kupatilo, kao jedno od najvažnijih mesta u našim domaćinstvima, može da pruži daleko više. Kupatilo je naša sigurna luka, privatno mesto i prostor u kome možemo zaboraviti na ceo svet. S toga, ovaj ambijent bi trebalo da bude, ne samo funkcionalan, već i nešto što može ispuniti sve naše želje. Sledeće godine, meke boje, somotne glatke površine i prigušena svetlost pretvoriće kupatilo u zonu mira, prostor u kome ćemo poželeti da provedemo više vremena nego što je potrebno.

Udoban nameštaj za kupatila, toplih zemljanih tonova, nalik svetlo i tartuf sivoj, iz Collaro kolekcije praćen je predivnim zatamnjenim svetlosnim trakama osvetljenja, koje igraju glavnu ulogu u čitavoj postavci. Mat kamen bela boja sprema se za svoj debi 2021. godine i pruža odabranim komadima opreme za kupatila marke Quaryl®, kao što su Finion, Theano ili Oberon 2.0, gladak somotan osećaj, savršen za relaksirajuće momente provedene u ovom prostoru. Povrh svega, Finion polica dolazi sa induktivnom stanicom za punjenje pametnih telefona, što je esencijalan detalj u vemenima kada veliki broj ljudi radi od kuće.

Bilo da se nalazite u bašti, na terasi ili balkonu, bilo koji spoljni prostor više je nego luksuz, tako da, nakon kuhinja, kupatila predstavljaju površine koje će biti najzastupljenije u spoljnim delovima tokom sledeće godine. Kompanija Villeroy & Boch može pretvoriti svačiji san o posedovanju eksterijerne kade u realnost. Atlete, ljubitelji zdravog života, velnesa i fitnesa u ovakvom ambijentu osnažiće svoju auru jer promenjiva Jet-PaksTM mlaznica može sa lakoćom omogućiti sportsku, terapeutsku ili relaks masažu.

Ukoliko je manji format nešto što želite, ponekada je sjedinjavanje unutrašnjih i spoljnih površina pravo rešenje prilikom redizajniranja kupatila. Jedna od mogućnosti jeste postavljanje kade do prozora kako bi se aktivirala mogućnost uživanja u spoljnim pejzažima. Svako ko želi da prisvoji ovaj trend bez previše muke, jednostavno može kreirati prirodan dekor na svojim zidovima i oplemeniti svoje kupatilo egzotičnim biljkama.

Dodatno, leto provedeno kod kuće ni u kom slučaju ne mora da znači nedostatak divnih osećaja koje godišnji odmor pruža. Kompanija Villeroy & Boch pruža brojne mogućnosti unošenja spoljnog sveta u naše enterijere, na primer, bide funkcija dodata wc šolji nudi komfor najluksuznijih i najboljih internacionalnih hotela. Ovakva kombinacija toalet i bide segmenata pruža dozu svežine svaki put prilikom upotrebe.

ViClean-I 100 model šolje sa bide funkcijom brenda Villeroy & Boch, poseduje veoma pametan dizajn i kao deo tehnologije integrisane u vrhunskoj keramici, održava izgled bilo koje druge konvencionalne zidno montirane toalet sekvence. ViClean-I 100 pre svega, na krajnje harmoničan način, uklapa svoj stil u bilo koji dizajn kupatila, dok A bue Artis i upareni paneli samostojeće kade svakoga dana u okviru našin enterijera evociraju uspomene na božanstvena letovanja kraj mora.