Neoklasični stil u modernim kupatilima

Marcel Wanders studio dokazuje da se revolucionarni saphirkeramik materijal švajcarskog brenda Laufen može koristiti za reinterpretaciju klasičnih stilova, kao i za ostvarivanje potpuno novih oblika..

Nova klasična kolekcija koju je dizajnirao za LAUFEN otkriva set nameštaja za kupatila, uključujući umivaonike, toalete, bidee i kadu, ogledala i dodatke, kao i delove nameštaja. Svaka stavka objedinjuje svetski poznati štih i kreativnost dizajnera sa novim materijalom proizvođača u oblicima koji deluju poznato, a zapravo su potpuno novi.

„Po prvi put je ultramoderni saphirkeramik oblikovan u klasičnu i ikoničnu formu“, tvrdi Marsel. „Ovaj lagani, ali elastični materijal pružio nam je jedinstvenu priliku da svojim elegantnim, mekim linijama proslavimo lepotu finog porcelana.“

Nova klasična kolekcija LAUFEN odražava stav Marcel Wanders studija o neoklasicizmu. Klasični oblici prihvataju moderan osećaj za stil i funkcionalnost, koji ostaje dosledno usredsređen na prepuštanje, intimnost, humanost i svakodnevnu korisnost, istovremeno podsećajući na poeziju i romantiku prošlih vremena. Ovo je moguće samo zahvaljujući saphirkermik materijalu brenda, koji proizvodi ultra tanke, a izuzetno jake forme. Meke, nežne ženstvene obline, koje podsećaju na otvaranje latica cveta, razlikuju se uz oštre, muške elemente.

Dopunjavajući kupatilo, studio Marcel Wanders dizajnirao je i vrhunski set slavina na koje utiču monumentalni porti iz rimskog carstva. Njihova racionalizovana, konusna silueta odlikuje se prepoznatljivim usecima koji se ulivaju u graciozne obline. Umivaonici, kada, tuš kabina i bide upareni su sa sjajnim hromiranim slavinama, dok postoji i opcija za zidnu slavinu sa dva dugmeta instalirana direktno na zid - sistem je genijalno skriven iza.

Jednako prepoznatljiva kao i komadi kupatila, nova klasična kolekcija LAUFEN takođe nudi set predmeta za opremanje koji naglašava savremenu temu, a istovremeno je i vrlo praktičan.