Liquid – minimalistička kolekcija brenda VitrA

Kolekcija Liquid biće prva serija sanitarija i kupatilskog nameštaja koju je kreirao britanski dizajner i osnivač istoimenog brenda Tom Dikson.

Dizajner je bio inspirisan estetikom viktorijanskih kupatila, kao i njihovim kvalitetom. Kako je primetio sam Dikson, u kolekciji, koja je uključivala nameštaj, keramičke pločice, sisteme za tuširanje i dodatke, koristio je elemente pop arta - posebno iz dela Klasa Oldenburga, Džefa Kunsa i Barbare Hepvort.

Sa serijom Liquid, dizajner se okrenuo glatkim, prozračnim i skulpturalnim oblicima uprkos minimalističkim trendovima u savremenom dizajnu kupatila.

Tom Dikson ovaj stil naziva „ekspresivnim minimalizmom“: „Želeo sam da kolekcija izgleda kao dečja skica lavaboa ili slavine, pokazujući jasnu logiku i jednostavnost u izgledu i upotrebi“, kaže dizajner.

Pored keramike, serija koristi materijale kao što su talasasto staklo i metal. Slavine i tuš sistemi dostupni su u hromiranoj ili sjajno crnoj boji, a zidne pločice u beloj, crnoj, sivoj i žalfija zelenoj boji. 

Luxury Experience