Kupatilo kao mesto harmonije i spokoja

Više slika

Više slika

Kupatilo je u svakom domu najprivatnija oaza – privatnija čak i od spavaće sobe, koja predstavlja neki sasvim drugačiji svet, u koji mogu zakoračiti samo one koje tamo pozovemo…

Kao takvo, baš da bi ispunilo svoju svrhu, ono mora biti kreirano u skladu sa našim željama, zahtevima i prohtevima, ponekad i hirovitim odlukama koje će drugima biti neshvatljive. Sa tim na umu, ADJ je odlučio da iskoristi pun potencijal HIMACS materijala kako bi nam ponudio opciju modernog i harmoničnog dizajna, koji je istovremeno spokojan, umirujući i nadasve praktičan.

Dizajner enterijera, Sofi Klement, želela je da u svom najnovijem projektu stvori apsolutnu oazu, i zato je od ADJ kompanije iz Strazburga tražila da koriste nežne boje i kompozitne materijale, kao što su drveni podovi, zidovi od gipsa i dugotrajni materijali prijatni za upotrebu.

Kako bi ubedili klijenta u prednosti posebnog Solid Surface dizajna, ADJ je kreirao 3D model koristeći virtuelnu stvarnost kako bi potpuno uronili arhitektu i klijenta u projekat. Ovaj pristup je pomogao da se potvrdi upotrebljivost dizajna i izbor materijala i boja, pri čemu je jedina promena u odnosu na prvobitni predlog bila dodavanje LED osvetljenja u niše za tuširanje.

Proizvođač je odlučio iskoristiti puni potencijal HIMACS materijala kako bi stvorio moderan, harmoničan dizajn koji odiše spokojem, dok ostaje praktičan. HIMACS je posebno pogodan za mokre prostorije zbog svoje neporoznosti i bezšavnog finiša, što ne samo da ga čini vodootpornim, već ga obećava lako održavanje.

Veličina prostorije omogućila je dizajn potpunog kupatila sa prostranom kadom od 180 cm, ogromnim tušem i dvostrukim umivaonikom, sve u HIMACS materijalu i nežnim bojama koje poboljšavaju svetlost prostorije.

Tuš se nalazi pored kade i izgleda kao da je napravljen od jednog komada. Tuš sedište, zid, zadnje strane niša, tavanica i zid ispod kosog plafona su kreirani u HIMACS Crystal Beige boji kako bi stvorili idealni kontrast Alpine White kadi i drugim zidovima tuša.

Osvetljenje u dve niše ugrađene u zid za tuširanje dodaje suptilan dodir dok istovremeno pojačava kontraste boja. Rezultat je svetlo kupatilo koje iskorišćava kombinaciju komplementarnih materijala i mami vas da se opustite.

Luxury Experience