Kupatila u stilu budoara: vaše lično skrovište od spoljnog sveta

Više slika

Više slika

Za mnoge ljude, kupatila su mnogo više od prostorija za održavanje higijene i spremanja za izlazak iz kuće...

To su važne oaze mira, mesta za ličnu negu gde provodimo podjednako vremena kao i u drugim delovima doma. Zbog toga je još važnije pronaći dizajn koji deluje pozivajuće i dobrodošlo. Luksuzan i udoban stil budoara stvara toplu, ali istovremeno razigranu atmosferu u kupatilu, pretvarajući ga u prostor u kojem biste lako mogli provesti čitav dan.

Tapacirani nameštaj, komode i otvorene police stvaraju topli ambijent u kupatilu. Sa svojim elegantnim izgledom, nameštaj iz linije Villeroy & Boch's Finion je posebno dobar izbor za opuštajući i gostoljubiv osećaj. Serija impresionira individualnim opcijama za kombinacije boja prednjeg dela, tela i polica. Klasične boje kao što su mat ili sjajna bela, fina siva i duboka crna su osvežene zlatnim detaljima, izražajnom crvenom bojom Peony ili tamnim furnirom oraha. Nijedno kućno spa kupatilo nije potpuno bez jedne bitne karakteristike: samostojeće kade. Finion impresionira delikatnim modelom koji sadrži glamuroznu traku u zlatu ili hromu i osvetljenu osnovu koja čini da kada izgleda kao da lebdi.

Sa svojim tradicionalnim viktorijanskim oblicima, kolekcija Hommage podseća na stil ranog 20. veka, kada je kupatilo tek započinjalo svoju transformaciju u kućno spa skrovište. Raskošan dizajn i materijali visokog kvaliteta pretvorili su prethodno spartanske kupatilske prostore u prijatna mesta gde su ljudi mogli da posvete vreme ličnoj higijeni i lepoti. Hommage i dalje odražava to raspoloženje. Ikonični lavaboi na postolju sa karakterističnim stepenastim dizajnom i samostojeća kada sa nostalgičnim nogarama odmah stvaraju pozivajući i luksuzan ambijent blagostanja u svakom kupatilu koji postavlja scenu za opuštajuće trenutke.

Za one koji žele da dodaju misterioznu notu svom kupatilu, trend crne boje je savršen izbor. Serija Hommage je dostupna u čisto crnoj, ne samo za lavaboe, već i kao koordinirajuća spoljna boja za kadu i nogare. Serija lavaboa Memento takođe ima vrlo posebnu čar u sjajnoj crnoj keramici CeramicPlus. Savršeno kontrastirajući sa dubokom crnom, nova trodelna slavina "Mettlach" u hromu ili zlatnoj boji dodaje dodatni vintage dodir sa svojim geometrijskim oblicima i visokokvalitetnim reljefom. Svećnjaci s mirisom Manufacture Collier u dubokoj crnoj posudi od porcelana upotpunjuju glamurozan izgled. Pored vizuelne privlačnosti, kućno spa kupatilo takođe treba ugodan miris: izbor uključuje delikatne cvetne mirise ili orijentalni sastav s začinjenim notama i drvenastim završetkom.

Daleko od kliničke bele, harmoničan koncept boja takođe doprinosi stvaranju udobne i domaće atmosfere. Bogate i izražajne nijanse stvaraju osećaj udobnosti, uverena je Gesa Hansen. "Dodaju dubinu koja prenosi osećaj sigurnosti", kaže nemačko-danska dizajnerka. Za seriju umivaonika Artis BiColour razvila je 10 prelepih boja, uključujući nove nijanse Forest, Frozen i Deep Ocean, uvek kontrastirajući s sjajnom belom unutrašnjošću u Artis seriji. Precizna ivica još više ističe ovaj kontrast dok naglašava delikatan dizajn u visokokvalitetnom TitanCeram. Sada je jedina odluka koju treba doneti izbor savršene boje. Pomoć je nadohvat ruke sa Colour Wheel, digitalnim alatom koji pruža inspiraciju i savete o efektima boje i omogućava eksperimentisanje s širokim spektrom kombinacija.

Širok spektar dodataka za dom, kao što su ogledala za šminkanje, kupatilske prostirke i peškiri dostupni su u bojama koje se usklađuju s kolekcijama Finion, Hommage i Artis. Gotovo nijedan drugi brend ne nudi tako širok asortiman koji pomaže ljudima da dizajniraju stilizovane domove u svakom detalju - posebno za luksuzno udoban stil budoara.

Luxury Experience