Kupatila u crnim tonovima: ultimativni vodič za dekoraciju

Veoma često, crna boja se ne smatra pogodnom za kupatilo, jer dodatno vizuelno smanjuje, već kao po pravilu mali prostor…

Ona ponekad može emitovati klaustrofobičan ambijent, ali ukoliko želite vanvremenski, klasični enterijer, crna može biti sjajan izbor. Tim brenda Maison Valentina, koji su poznati po kreiranju najdekadentnijih komada nameštaja, podelili su sa nama najbolje načine za inkrporaciju ove specifične boje u dekoraciji kupatila, uz najbolje proizvode kojima to možete postići.

Tortoise umivaonik

Vekovima, tvrdi oklop kornjače bio je inspiracija za kreiranje različitih komada, koji imaju snažnu dekorativnu svrhu. Razlog za to je predivni dezen i boje, koje svaki Tortoise umivaonik mogu učiniti unikatnim. Crna, siva i zlatna boja zajedno stvaraju jedan veličanstveni komad, sa kontrastnim zlatnim slavinama i umivaonikom, uz crne nogare. Visoko funkcionalni, ovaj umivaonik sadrži reflektivnu policu, ugradnu fioku, kao i pozlaćene elemente za kačenje peškira. Gornja površina ovog umivaonika dolazi u Nero Marquina varijanti.

Kao ultimativni prostor za relaksaciju i opuštanje pre odlaska na počinak, kupatilo će vam pružiti posebno uživanje tamnijim šemama boja, za razliku od jarko bele, koja je u ovom okruženju uobičajena. Možda ćete pomisliti da su crna, boja uglja i tamno siva zabranjene u kupatilu, ali zapravo, one na fanstastičan način unose dozu dramatičnog glamura.

Newton kada

Newton predstavlja očaravajući momenat dizajnerske inspiracije. Ova kada dobila je zaobljenu formu, koja poput vanvremenskog detalja emituje vibracije komfora, a dolazi u varijanti od zlatno obojenog livenog gvožđa, sa sasvim zlatnim enterijerom. Visoko sjajne crne i zlatno lakirane sfere predstavljaju savršenu kombinaciju, što ovu kadu čini podjednako skulpturalnim i umetničkim komadom.

Nije tako jednostavno kreirati sasvim crno kupatilo, osim ukoliko ono po svojoj prirodi nije prostrano i ispunjeno prirodnom svetlošću. Ipak, crna, zajedno sa belom i drugim jarkim bojama, može biti korišćena na više načina kako bi se njome kreirao fantastičan dizajn. Crna nikada ne izlazi iz mode, što će vam omogućiti da posedujete kupatilo koje je u trendu, bez mnogo muke.

Koi Rectangular umivaonik

Ovaj umivaonik dostupan je u Nero Marquina, Carrara i Estremoz mermernim varijantama, uz dve dubine. Crni kupatilski element ili umivaonik mogu kreirati pravu dizajnersku i stilsku izjavu u inače neutralnom prostoru.