Kora - unikatna kada od mermera

Kora je elegantna mermerna kada elipsoidnog oblika, stvorena kao idealni pratilac Gong umivaonika…

Sa podnim nogarima, Kora kada daje svakom kupatilu i njegovom ambijentu uniformisani izgled, protkan neprocenjivom elegancijom. Nakon uspeha prethodno pomenutog Gong umivaonika brenda Kreoo, oni su predstavili ovu Kora kadu, koja zajedno sa umivaonikom stvara neki sasvim drugačiji stil kupatila, podsećajući nas na antička tibetanska zvona svojim interesantnim oblikom.

Kora kada, iako kreirana kao pratilac Gong umivaonika, svoje ime dobija od tradicionalnog muzičkog instrumenta sa podneblja zapadne Afrike, koji je takođe okarakterisan eliptičnom formom. Kao referenca muzici, a posebno zvuku vode, sa svojom tihom i pritajenom plahovitošću, ova kada predstavlja glavnog protagonistu u jednom sasvim drugačijem doživljaju kupatila i svega što ono nudi.

Baš kao što je to bio slučaj sa Gong umivaonicima, Kora kada je isečena od jednog bloka, kako bi kasnije bila oblikovana veoma detaljnom i preciznom tehnikom kopanja kamena, prvo uz pomoć mašine, a potom ručno zarad stvaranja prefinjenih detalja.

Kao što smo već rekli, ona ima podne nogare, koji su u ovom slučaju predstavljeni kao tripod kreiran od gvožđa, koji joj daje stabilnost i eleganciju u isto vreme. Voda u ovoj kadi koja čvrsto stoji na zemlji i privlači pažnju impozantnošću svoje građe, ima sasvim novu lakoću. Mermer koji je korišćen za izradu ove kade deluje kao da nema težinu, već lebdi u vazduhu.

Na Salone del Mobile sajmu, Kora kada bila je predstavljena u verziji Bianco Estremoz, kada je privukla mnogo pažnje i ukrala srca brojnih ljubitelja kvalitetnog dizajna, ali je dostupna i u drugim završnim detaljima i bojama.

Neverovatna kreativnost i eksperimentisanje u polju obrade mermera, kao i veličanje značaja Made in Italy proizvoda, čine Kreoo kompaniju onim što zapravo jeste. Oni kreiraju nameštaj najvišeg dizajnerskog nivoa namenjen kupatilima, dnevnim boravcima i baštama, kako za komercijalne tako i za privatne prostore.

Kreoo, kao ime ovog brenda, predstavlja referencu grčkog glagola kraino, što u prevodu znači kreirati ili realizovati. Kreoo brend svoju inspiraciju dobija iz instinkta koji ih vodi prema savršenosti, harmoniji i prevodi ih u savremeni, estetski i inovativni vokabular.