Kohler predstavlja "najpametniju" toaletnu šolju

Svet tehnologije jednostavno želi da sve u našem domu bude “pametno”, digitalizovano i povezano na internet…

Do sada, predstavljen je veliki broj proizvoda sa baš tim osobinama, a ovoga puta, celoj priči se pridružuje i toaletna šolja. Japanci već nekoliko godina uživaju u toaletima koji konstantno evoluiraju i ispunjeni su beskrajnim listama hi-tech osobina. Ipak, za ostatak sveta, ti noviteti do sada nisu bili dostupni, sve dok brend Kohler nije stupio na scenu i predstavio avangardu toaletnu šolju, koja će kupatilo pretvoriti u omiljenu prostoriju. Predstavljena na CES 2018 sajmu, Numi toaletna šolja je komad vrhunske tehnologije, koji dolazi sa velikm brojem pametnih opcija i trikova.

Najnoviji model Kohler inteligentnog toaleta ima grejano sedište, zvučnike sa wireless i Bluetooth opcijama striminga, sušač sa toplim vazduhom, čišćenje toplom vodom, četku od nerđajućeg čelika sa UV sanitarizacijom, automatsko puštanje vode, poklopac koji se podiže i spušta bez dodira, automatsko ispuštanje mirisa, touch screen daljinski upravljač, grejač za stopala, noćno svetlo, ambijentalno svetlo, kao i prilagodivu temperaturu, pritisak i režim prskanja vode.

Ipak, ono što je čini posebno interesantnom je kompatibilnost sa digitalnim glasovnim asistentima, koji mogu upravljati nekim njenim opcijama. Ovaj pametni toalet povezuje se sa novim Kohler Konnect, pa sa može povezati sa Alexom i Siri, i dolazi sa prethodno podešenim opcijama i svojom pratećom aplikacijom. Pre nego što uđete toalet, možete pripremiti toaletnu šolju i prilagoditi je vašim preferencijama. Novi pametni Kohler Numi toalet biće dostupan za kupovinu kasnije ove godine, sa cenom od 6.000 dolara.