Kerama Marazzi predstavlja kolekciju sanitarija inspirisanu morem

Nova kolekcija Kerama Marazzi predstavljena je pod nazivom „Amaremare“. Dizajn sanitarija inspirisan je šarama vetra na pesku, glatkim obrisima morske obale i slobodom morskog elementa.

Naziv kolekcije Amaremare kombinuje dve italijanske reči: amare („voleti“) i mare („more“). Na tako neobičan način dizajneri brenda Kerama Marazzi odlučili su da priznaju ljubav prema moru. Dizajn sanitarija uključenih u kolekciju inspirisan je olujnim morskim elementom, u svakom predmetu: bilo da je reč o umivaonicima ili kupatilskom nameštaju, postoji njegova sloboda, dinamika, pokret, impuls.

Kao izvor inspiracije poslužili su jadranski pejzaži, od kojih su dizajneri pozajmili glatke, organske oblike proizvoda. Glavna "zvezda" kolekcije je umivaonik Sabbia ("pesak"). Predstavljen je u nekoliko prirodnih nijansi, od kojih je vodeća nijansa peska. Model je takođe dostupan u beloj sjajnoj i mat, crnoj i nijansi nane. Površina je teksturirana i mat, a reljefna šara podseća na obrise koje su ostavili vetar i talasi na pesku.

„Ako je Cono srce kolekcije za 2020. godinu, za Amaremare je to definitivno Sabbia“, kaže Masimo Santi, direktor poslovnog razvoja Kerama Marazzi. „Spreman je da promeni vašu ideju o tome kako bi mogao da izgleda umivaonik u kupatilu. Oblik proizvoda prenosi stalno kretanje peska, linije koje stvaraju vetar, voda i sama priroda i čini se da se ovaj proces nastavlja pred našim očima.”

Drugi modeli šolja takođe imaju "prirodna" imena. To su Conchiglia („školjka“), elegantna Vento („vetar“) sa gracioznim ritmom vertikalnih pruga i Riva („obala“) – prva zakrivljena toaletna šolja u asortimanu brenda.

Pored umivaonika, u kolekciji se nalazi i kupatilski nameštaj u istom stilu.

Luxury Experience