„Face a Face“ – kolekcija koja nas poziva u prostor blagostanja

Više slika

Više slika

Italijanski brend za kupatila Agape predstavio je kolekciju lavaboa i kada pod nazivom „Face a Face“ u saradnji sa francuskim arhitektom Žanom Nuvelom.

Za Nuvela, arhitektura je istovremeno dubina misli i strogost, kao i poezija i zadovoljstvo. Svaki element njegovog koncepta kade savršeno je dozajniran da nas pozove u prostor opuštanja, blagostanja i dijaloga.

Oba predmeta imaju ugaone elemente kombinovane sa uspravnim pločama, uključujući kosi naslon u kadi i nagnutu mermernu ploču za umivaonik, koji su konstruisani tako da se čini da odvojene strane stoje jedna pored druge, a ne da su povezane.

„U enterijerima koje ja dizajniram kupatilo je veoma važan prostor. Postavljanje kade još više. Čak i u najkomplikovanijim postavkama, trebalo bi da je ostavite slobodnom, kao brod na moru. To je mesto gde ulazi svetlost, blizu prozora sa pogledom na nebo, grad i pejzaž“, opisuje Žan Nuvel.

Vizija kade kao epicentra blagostanja nalazi svoj konkretan izraz u „Face a face“, privlačnom projektu koji zahteva prostor oko sebe. Poetika dvodimenzionalnosti nastavlja se u umivaonicima kolekcije, dostupnim u zidnoj i samostojećoj verziji sa opcionim šipkama za peškire ili komponentama za skladištenje.

Proizvodi su napravljeni od ravnih listova mermera, omogućavajući kolekciji da proslavi detalje i prožimanje kamena, a dostupni su u crnoj i beloj boji.

Luxury Experience