Dragulj za vaše kupatilo vredan $2 miliona

Svakodnevno se susrećemo sa raznovrsnim ekstravagantnim dizajnima o kojima vesti stižu sa svih strana sveta.

Kade se danas izrađuju od ultra modernih materijala pa mogu biti od fiberglasa, karbonskih vlakana, a mogu i posedovati najnovije tehnološke inovacije.

Savremene kade poseduju HD televizore i zvučne surround sisteme za ljubitelje zabave, dok obožavaoci nakita mogu posedovati kadu sa zlatnim detaljima ili pak Swarovski kristalima, a fanove modernog dizajna oduševljavaju kade koje imaju minimalistički dizajn.

Za ljubitelje luksuza sa dubljim džepom, koji ne žele ništa manje od najekskluzivnijih i veoma retkih predmeta za svoju kuću, postoji kada koju vam predstavljamo. Zaprepastiće vas podatak da je izrađena od drveta, ali ne bilo kakvog. U pitanju je okamenjeno drvo.

Okamenjeno drvo se dobija iz stabala koja su fosilizovana na specifičan način, koji čuva njihov oblik i strukturu, pre nego što će se njihove ćelije u potpunosti razložiti. Ovaj proces traje milionima godina i samim tim, okamenjeno drvo je raritet.

Ova kada je rad dizajnera Najdžela Fenvika i trenutno je predstavljena na INDEX izložbi dizajna enterijera, koja se održava u Dubaiju. “The Jewel”, odnosno "Dragulj" kako je Fenvik ovu kadu nazvao kreirana je iz komada okamenjenog drveta teškog 14 tona, starog oko 180 miliona godina.

Površina kade ukrašena je prirodnim dragim kamenjem koje se formiralo na površini tokom dugog života ovog stabla, a ovaj materijal je sertifikovan od strane nekih stručnjaka kao terapeutski i isceliteljski.

Dizajner iskreno veruje da će njegov dizajn kade prevazići prethodni rekord u ceni, te da će je prodati za neverovatnih 2 miliona dolara!

N.V.T.

Izvor Luxury Launches