Da li biste kupili toaletnu šolju Frenka Sinatre?

Ovi toaleti nalazili su se u Sinatrinom apartmanu u Golden Nugget kazinu u Atlantik Sitiju…

Frenk Sinatra je napustio ovaj svet pre više od dve decenije, ali njegovi najverniji fanovi nisu spremni da se tek tako oproste od njega. Zapravo, neki su i dalje toliko opčinjeni pokojnim pevačem, da su spremni da plate na hiljade dolara za njegove pozlaćene toalete.

Tri toaletne šolje, napravljene od mermera sa daskama koje su potopljene u zlato, bile su deo aukcije koja je sadržala na desetine predmeta čuvenog pevača, koja je održana prethodnog vikenda. Najveći deo predmeta bio je korišćen za opremanje njegovog legendarnog apartmana u Golden Nugget kazinu u Atlantik Sitiju, gde je Sinatra odsedao dok je nastupao u hotelu.

Kada je Stiv Vin otvorio Golden Nugget, koji je sada poznat kao Atlantic Club Casino Hotel, tokom ranih osamdesetih godina, brzo je potpisao ugovor sa Sinatrom, vredan nekoliko miliona dolara, kojim su ugovoreni njegovi nastupi. Ugovor je prema navodima uključivao i posebni apartman za Sinatru. Vin nije štedeo kada je dekorisao taj prostor, birajući barokne komade iz čitavog sveta, uključujući i prethodno pomenute toalete.

Toaleti su izrezbareni od italijanskog mermera, a njihova cena je na aukciji bila 4.250, 3.500 i 3.750 dolara. Koliko god vam ona delovala visoko, zapravo je samo delić cene po kojoj su kupljeni kada su bili novi, a koja iznosi 27.000 dolara. Pored toga, svaki toilet dobio je i zlatnu dasku, koja je sada prodata po ceni od 1.800 dolara.