Zavirite u vilu Šona Konerija

Škotski glumac je kupio ovu vilu u vreme svog venčanja, 1975.godine…

Nekada u vlasništvu slavnog glumca Šona Konerija, spektakularna Villa Le Roc Fleuri, sa godinama je postala još bolja. Smeštena na stenovitoj obali sa pogledom na plavetnilo Mediterana, ona se nalazi na veoma maloj udaljenosti od stare luke Nice.

Prema navodima, slavni škotski glumac kupio je ovu vilu u vreme svog venčanja, kada se oženio svojom drugom suprugom, francuskom umetnicom Mišelin Rokebrune, 1975.godine. Par je živeo u ovoj vili praktično do kraja osamdesetih godina.

Vila ima površinu od 1.070 kvadrata, a datira iz 1928.godine, ali ovih dana izgleda znatno drugačije nego ranije. Njeni trenutni vlasnici dramatično su joj povećali dimenzije, kupivši dva obližnja poseda kako bi kreirali dve dodatne nezavisne vile za goste. Vila se nalazi na imanju koje meri 1.25 hektara, a sadrži skoro renovirane terasaste bašte i neverovatni polukružni bazen sa slanom vodom.

Zapadno usmereni pogled iz praktično svake sobe, i više je nego očaravajući. Na desnoj strani, vidi se stara luka Nice, dok se malo dalje od nje nalazi zaliv sa ikoničnom Promenade des Anglais. U daljini, može se videti Cap d’Antibes, koji je uramljen snegom okovanim planinama.

Impozantne bezbednosne kapije otvaraju se i prikazuju prilaz za kola, koji vijuga sve do glavne vile, gde će vas stepenište odvesti od natkrivenog ulaza do grandioznog salona, sa prozorima od poda do plafona koji otvaraju prostor prema elegantnoj terasi.

Veći deo ove vile koja je prozračna i svetla ispunjen je stilskim Art Deko detaljima, poput mermernog stepeništa sa ornamentnim gelenderima od livenog gvožđa i drveta. To, i originalna fasada lifta sa intrigantnim, ručno izrađenim detaljima od livenog gvožđa i mermera, očaraće svakog ko ovu vilu ugleda.

Lift će vas odvesti do master apartmana koji okupira čitav najviši nivo vile. On poseduje dva odvojena kupatila, garderobu i prostrani ugradni garderober. Poput brojnih drugih soba ove vile, i spavaća soba sadrži moderne drvene podove. Francuska vrata otvaraju je prema privatnom balkonu, dok stepenište vodi prema ogromnoj krovnoj terasi. Na nivou ispod nalazi se teretana, hamam spa i spavaća soba sa svojim privatnim kupatilom.

Prozori koji krase teretanu gledaju prema zatvorenom bazenu, koji je smešten unutar kamenog temelja vile, odakle se pruža neverovatni pogled na Mediteran. Dve odvojene gostinjske vile imaju po jednu spavaću sobu sa kupatilom i dnevni boravak, a jedna od njih se trenutno koristi kao umetnički studio.