Zavirite u vilu Džona Lenona i Joko Ono

Kada je Džon Lenon proveo nekoliko dana u Palm Biču, za lokalne novine je izjavio: “Jako mi se dopada ovde. Ne želim da odem iz Palm Biča. Želim da posedujem deo njega”…

Koliko god da vam to čudno zvuči, nekadašnji član grupe Bitls je upravo to uradi. U januaru 1980.godine, on i Joko Ono platili su 725.000 dolara za imanje nadomak okeana poznato kao El Solano, a nalazi se u lokalnom milijarderskom nizu.

Plan je bio da slavni par koristi masivnu vilu španskog stila, koju je dizajnirao slavni arhitekta adison Mizner. Oni su imali velike planove, vezane za renoviranje ovog ikoničnog poseda. Ipak, jedanaest meseci kansije, Lenon je bio ubijen ispred svog stana na Menhetnu. Joko je nastavila sa restauracijom ovog poseda, ali je vilu nedugo potom prodala po ceni od 3.15 miliona dolara.

Sada, po prvi put nakon 2016.godine, El Solano vila vraćena je na tržište sa cenom od 47.5 miliona dolara, a njeni trenutni vlasnici su Džon i Sindi Sajts, koji su kupili sedmosobno imanje koje meri 1.400 kvadrata pre četiri godine, po ceni od 23 miliona dolara.

Smeštena na bujnom posedu koji meri 1.3 hektara i nalazi se na samoj obali Atlantskog okeana, ovo imanje ima zaista interesantne komšije. Na nešto više od kilometer udaljenosti nalazi se Mar-a-Lago klub predsednika Trampa, dok je tu i imanje Roda Stjuarta.

Izgrađeno 1925.godine, imanje je originalno bilo u vlasništvu samog arhitekte, čiji su dizajni u mediteranskom stilu definisali izgled Palm Biča. Arhitekta je brzo prodao El Solano, Haroldu S. Vanderbiltu, koji je tamo proveo nekoliko godina.

Sa tri sprata, ova vila ima sedam spavaćih soba, devet kupatila i grandiozni salon, biblioteku i spektakularnu trpezariju sa pogledom na okean. Na prostranom posedu, iza visoke žive ograde kriju se dva bazena – jedan je namenjen posmatranju izlaska sunca, dok je glavni bazen savršeno pozicioniran za uživanje u zalasku sunca, a tu su i teniski teren, loža nadomak plaže, dvospratna kućica pored bazena sa gostinjskim apartmanom i garaža za tri automobila, u kojoj je Lenon držao svoj voljeni crveni Cadillac.

Lepota ove vile akcentovana je njenim brojnim originalnim ornamentalnim detaljima, poput ručno oslikanih drvenih plafona, lustera kreiranih od livenog gvožđa i kristala, stepeništa od livenog gvožđa i kamena i nekoliko rezbarenih kamina.

Ogromni master apartman sa pogledom na okean okupira veći deo gornjeg nivoa i sadrži veliku spavaću sobu sa obližnjom radnom sobom sa prostorom za sedenje. Tu su i odvojena kupatila, kancelarija i ogromni ugradni garderober, dok je čitav prostor dekorisan pastelnim tonovima.