Zavirite u viktorijansku rezidenciju Rite Ore u Londonu

Rita Ora je oličenje moderne žene.

Rođena na Kosovu, pevačica se sa porodicom preselila u London kada je bila veoma mlada i odatle je započela svoj put ka uspehu. Danas, 31-godišnja zvezda ima mnogo hit singlova, pozajmila je svoj glas u trilogiji „50 nijansi sive” i drugim filmovima, a pojavljivala se kao sudija u pevačkim takmičenjima kao što su The Voice UK, The Voice Australia, The X Factor i The Masked Singer UK.

Ona je jedna od onih poznatih ličnosti 21. veka koja stalno radi i putuje, a njeni pratioci na Instagramu znaju da će ona verovatno objaviti fotografije iz Pariza jednog dana, Los Anđelesa sledećeg i Novog Zelanda sledeće nedelje. Ima čak i ljubavnu priču, sa režiserom Taikom Vaititijem.

I dok mnogi očekuju da pevačica živi u nekoj modernoj vili sa infinity bazenom, umesto toga, Ora živi u šarmantnoj viktorijanskoj rezidenciji u naselju Primrose Hill u severnom Londonu.

Sagrađena 1877. godine, njena kuća nekada je bila dom ilustratora Artura Rekama, čiji rad uključuje „Alisine avanture u zemlji čuda“, „Petra Pana“ i još mnogo toga. U pitanju je zdanje koje je zaštićeno II stepenom, što znači da iako ga je Ora renovirala ubrzo nakon što ga je kupila 2021. godine, nije smela - niti je želela - da pravi bilo kakve veće promene.

„Uvek su me privlačile kuće koje imaju stari duh“, kaže ona. „Znala sam da je ovaj dom ugostio mnogo kreatora, pa sam mislila da će imati zaista posebnu energiju.“

Renoviranje se uglavnom fokusiralo na restauraciju podova i plafona, kupatila, vodovoda i nadogradnju kuhinje. Ora je dom opremila uglavnom starinskim „blagom“ sa čuvene londonske pijace Portobelo Road i većinom stvari koje je već posedovala u prethodnim domovima. „Volim da budem isplativa kada je to potrebno“, kaže ona. Njena sestra i menadžerka, Elena Ora, odgovorna je za organizovanje kolekcije nameštaja u rezidenciji, dok je dizajnerka enterijera Džoana Plant dovedena da doda "male komade i dodatke" da sve poveže.

Njen nameštaj takođe daje „ukus“ njenih korena iz zapadnog Londona. „Svesno sam se potrudila da napustim svoju zonu udobnosti“, izjavila je o kupovini kuće u nepoznatom području. „Svi moji prijatelji su u zapadnom Londonu." Njen novi kraj ima više parkova i zelenila, dok njena kuća ima nekoliko kamina i divnu baštu, sve pogodnosti koje joj pomažu da se bolje odvoji od svog brzog života.

Dok je radila na svom trećem albumu, Ora nije mogla biti srećnija sa novom mirnom bazom koju je stvorila. „Svi dolaze u moju kuću i kažu: Ne mogu da verujem da živiš ovde.“ Ona razume zašto ljudi mogu biti zbunjeni: „Moje spoljašnje ja je superlukusuzno, šareno i veoma sam ponosna na odluke koje donosim. Unutrašnje ja je prava suprotnost. Želela sam da se to odrazi u mom domu!”

Luxury Experience