Zavirite u spektakularno imanje su-osnivača Calvin Klein brenda

Morate biti zaista finansijski stabilni kako biste kupili ovo neverovatno imanje, smešteno na sat vremena od Menhetna…

Su-osnivač kompanije Calvin Klein i ostvareni uzgajivač konja, Beri K. Švarc, traži okruglo 100 miliona dolara za njegovo glomazno imanje smešteno u okrugu Vestčester u Njujorku. Prekrivajući više od 740 hektara, Stonewall Farm je pravi raj za ljubitelje konja. Imanje dolazi sa tri ogromne staje sa mesta za 88 konja, trkalištem, kilometrima staza za jahanje, ringovima za treniranje, ograđenim prostorima i mnogim drugim detaljima.

Sin bakalina iz Bronksa, koji je pomogao svom prijatelju iz detinjstva, Kelvinu Klajnu, da osnuje svoju istoimenu modnu imperiju 1968.godine sa zajmom u visini od 10.000 dolara, kupio je glavnu parcelu zemlje od 673 hektara 1979.godine, po ceni od 3.25 miliona dolara. Pored kupovine još 67 hektara, on i njegova supruga Šeril su sagradili ogromnu vilu površine 2.400 kvadrata nalik palati, koja je praćena kućicom pored bazena sa 400 kvadrata i kućom za goste, osam rezidencija za osoblje i ložom za kućepazitelja.

Dizajnirana 2004.godine od strane njujorškog arhitekte, Rebeke Rasmusen, četvorospratna rezidencija sa trideset soba ima elegantnu, belu fasadu, koja iza sebe krije klasični i istovremeno savremeni enterijer, koji je delo proslavljene britanske dizajnerke, Keli Hopen.

Pored formalne trpezarije i sobe za prijem, jedan od glavnih akcenata vile je veličanstveni solarijum sa zasvođenim plafonima i francuskim vratima koja se otvaraju prema terasi od kamena. Nadomak tog prostora nalazi se spektakularna dvospratna biblioteka sa spiralnim stepeništem, tamnim drvenim panelima i kožnim podnim pločicama. Stepenište će vas odvesti i do vinskog podruma sa zasvođenim krovom, koji u sebe može primiti više od 2.200 flaša.

Na gornjim spratovima vile nalazi se osam prostranih spavaćih soba sa privatnim kupatilima, dok je master spavaća soba opisana kao savršeno skrovište sa očaravajućom simetrijom i spokojem. Možemo reći da ove izjave zaista nisu hiperbolične. Ogromni prostor sadrži u sebi japansku baštu u zatvorenom i kupatilo sa ogromnom kadom napravljenom od kamena i drveta.

Formalne baste koje krase eksterijer ove vile delo su pejzažnog arhitekte Edmunda Holandera, a sadrže japansku baštu sa koi jezerom i kućicom za leptire. Na samo nekoliko koraka dalje nalazi se staza koja vas vodi do kućice pored bazena.

Ukoliko ste se zapitali zašto bi iko želeo da proda ovakav komad raja na zemlji, prema navodima, Beri i njegova supruga ne provode dovoljno vremena na svom imanju, jer su pretežno u Santa Barbari.