Bivši izvršni direktor Gugla se ponovio novom kućom u Malibuu

Kada je neko bio izvršni direktor kompanije vredne milijardu dolara, naravno da će se obogatiti. Živi dokaz za to je Guglov bivši izvršni direktor Erik Šmit i njegovo veliko carstvo nekretnina.

Pored toga što poseduje nekoliko kuća širom sveta, preduzetnik je nedavno kupio otmeno imanje u Malibuu po ceni od 22,6 miliona dolara. Smeštena u zatvorenom naselju, nova kuća na plaži ranije je pripadala preminulom investitoru za nekretnine Ralfu Kievitu. Prvobitno je bila na listi za 29 miliona dolara u decembru 2020., a kasnije za 25 miliona dolara u junu 2021, pre nego što je konačno prodata Šmitu uz ogroman popust.

Dvospratna kuća obložena ciglom i drvetom ima tri spavaće sobe i pet kupatila na skoro 350 kvadratnih metara stambenog prostora. Nalazi se na parceli od 0,3 hektara i nudi slikovit pogled na okean i obalu preko staklenih zidova od poda do plafona. Luksuzna kuća ima porodičnu sobu sa kaminom i plafonom od drvenih greda, prostranom terasom na plaži, svečanom trpezarijom i potpuno belom kuhinjom sa velikom trpezarijom na otvorenom.

U luksuznoj kući na obali nalazi se spiralno stepenište koje povezuje donji sprat sa gornjim nivoom u kom se nalazi glavna spavaća soba sa balkonom, garderobom i ormanom obloženim kedrom. Tu je i kupatilo nalik na spa sa kadom i samostalnim tušem. Prema izveštajima kuća ima dve dodatne spavaće sobe, kancelarijski prostor, „klasičnu čajdžinicu“ i pansion sa potpunom kuhinjom i kupatilom koji se nalazi iznad garaže. Kuća je izgrađena 1969. godine i od tada je više puta renovirana.

Pretpostavljamo da je ova kuća jedna od najotmenijih u portfeliju nekretnina izvršnog direktora Erika Šmita!

Luxury Experience