Zavirite u Peleov luksuzni dom u Hemptonsu - prodat samo nekoliko godina pre njegove smrti

Rođen u Brazilu kao Edson Arantes do Nascimento, Pele je stigao u Njujork preko pokojnog biznismena Stiva Rosa.

Ros je želeo da Americi donese fudbal, a da bi to uradio odlučio je da dovede Pelea. Osnovao je fudbalski tim New York Cosmos 1970. i pet godina kasnije, ponudio je Peleu ugovor vredan oko 4,5 miliona dolara, dovodeći fudbal u prvi plan u SAD.

Pored toga što je bio ljubitelj fudbala milijarder Ros je imao strast prema Hemptonsu, oblasti na Long Ajlendu gde mnogi bogati Njujorčani poseduju nekretnine. On i njegova supruga Kortni Sejl Ros posedovali su prostrani kompleks Cody House koji je kasnije kupio poznati biznismen Dejvid Gefen. Veruje se da je Ros ohrabrio Pelea da kupi sopstvenu kuću, što je brazilski fudbaler kasnije i učinio. Godine 1979. trostruki pobednik Svetskog kupa platio je samo 156.000 dolara za svoju kuću na plaži.

Skoro 40 godina, fudbalska zvezda i njegove dve ćerke, koje uglavnom žive u Njujorku, koristili su imanje od jednog hektara kao mesto za odmor tokom leta. U nekom trenutku, Pele je proširio kuću dodavanjem još jednog sprata, bazena i spoljnog tuša. Kuća takođe ima registrovana prava na plažu i marinu.

Vilu karakterišu ogromni prozori sa kojih se pruža nesmetan pogled na more, kao i bazen koji takođe gleda na okean. Predivni dom se može pohvaliti sa dve velike spavaće sobe na prvom i još četiri manje spavaće sobe na drugom spratu, dok ukupno ima sedam kupatila. Donji nivo uključuje ogromnu igraonicu sa šankom, kancelariju i saunu, a tu je i zasebna garaža.

Primoran da se vrati u Brazil zbog narušenog zdravlja, Pele je odlučio da iznajmi imanje za 45.000 dolara mesečno, pre nego što ga je konačno prodao 2018. za 2,85 miliona dolara.

Pele je 29. decembra izgubio bitku sa rakom u bolnici Albert Ajnštajn u Sao Paulu nakon što se tamo lečio više od mesec dana. 

Tokom pandemije korona virusa, Pele je ostao podalje od očiju javnosti. Svoj 80. rođendan proveo je izolovan kod kuće i nije prisustvovao događaju gde je iste godine na stadionu Marakana u Rio de Žaneiru otkrivena njegova statua u prirodnoj veličini.

Luxury Experience