Zavirite u omiljenu vilu Leonarda di Kaprija

Zašto slavne ličnosti često kupuju domove drugih slavnih? Da li je to ljubav prema slavnom pedigreu ili su u pitnaju slični ukusi? Koji god da je razlog u pitanju, nama to u svakom slučaju ne smeta, jer na taj način dobijamo uvid u njihove lične živote, daleko od kamera i blistavih svetla crvenog tepiha. Poslednja vila u nizu koju smo dobili priliku da istražimo kreirana je u španskom kolonijalnom stilu i pripadala je Džesiju Tajleru Fergusonu i njegovom partner, Džastinu Mikiti.

Vila je konstruisana 1928.godine, a nalazi se u Los Felis delu Los Anđelesa i kupljena je od strane Leonarda di Kaprija po ceni od 7.1 miliona dolara. Inače, ovo je druga vila u Los Felisu koju je DiKaprio kupio, nakon što je prvobitno pazario vilu iz ere 1920ih godina od Mobija 2018., po ceni od 4.9 miliona dolara.

Predivni dom ima istoriju sa poznatim vlasnicima, uključujući i Gven Stefani, koja ju je kupila 1998.godine zajedno sa svojim tadašnjim suprugom Gavinom Rosdejlom. Džesi Tajler Ferguson je svoju traženu cenu postavio u martu ove godine, i ona iznosi 6.995 miliona dolara, a originalno ju je kupio za 4.6 miliona.

Veličanstveni posed će vas pozdraviti velikim kapijama i dugačkim prilazom za kola, ručno rezbarenim drvenim vratima i interesantnim otiračem, na kom piše Homo Sweet Homo. Dom u španskom stilu ima kraljevske vibracije sa impozantnom rotundum u ulaznom delu, koja je akcentovana originalnim terakota podovima, kamenim zidovima i delikatno dekorisanim plafonom. Donekle nas podseća na Kraljevu luku iz serije Igra Prestola!

Možemo slobodno reći da dom odiše toplinom, ali ne samo zbog masivnog kamina koji se nalazi u prostranom dnevnom boravku, već su njegovi enterijeri impresivno udobni. Pored dnevnog boravka, nalazi se kancelarija akcentovana drvenim panelima. Trpezarija poput ove se teško može pronaći u originalnom stanju, jer je dekorisana ručno oslikanim plafonima, impresivnim lusterom, azurnim zidovima i raskošnim tepihom.

Zidovi u boji tirkiza takođe se mogu videti u dvospratnoj biblioteci koja je opremljena udobnim prostorima za sedenje. Najblistaviji deo doma svakako je kuhinja koja je dobila čisto bele zidove, vrhunske Wolf i SubZero aparate od nerđajućeg čelika i plave ormariće.

Ukoliko kuvanje ili čitanje nisu vaši omiljeni hobiji, ovde vam je na raspolaganju porodična soba koja se pritiskom na jedno dugme pretvara u bioskpp sa ekranom koji se spušta sa plafona, projektorom i automatskim zavesama.

Master spavaća soba dekorisana je u modernom stilu, koristeći neutralne detalje i vintage stil. Eksterijer je sa druge strane akcentovan zelenim zidovima i obojenim pločicama, odišući tako izobiljem energije.