Zavirite u novu vilu Ališe Kiz

Neverovatna podzemna garaža kuće pojavila se u filmu "Iron Man".

Pevačica i dobitnica Gremija, Ališa Kiz i njen suprug muzički producent Kasim Din, a.k.a. Swiss Beatz, upravo su potrošili 20,8 miliona dolara kako bi dobili ključeve od spektakularnog arhitektonskog remek-dela južne Kalifornije pod nazivom Razor House.

Smešten na liticama koje gledaju na talase Tihog okeana u La Joli, severno od San Diega, ovaj elegantni letnjikovac od betona i stakla, sa površinom od 1.063 kvadratna metra, bio je inspiracija za Razor Point vilu Tonija Starka, u filmu Iron Man.

Prvobitno stavljena na prodaju sa cenom od optimističnih 39 miliona dolara 2008.godine, kuća se vratila na tržište prošle godine sa traženom cenom od 30 miliona dolara, spustivši se na 24,99 miliona dolara. Slavna pevačica i njen suprug su je kupili po ceni od 20.8 miliona, zbog čega je ona postala najskuplja kuća u super ekskluzivnoj enklavi La Jolla u prethodne tri godine.

Ova jedinstvena kuća delo je poznatog arhitekte iz San Dijega, Volasa E. Kuninghama, a za njenu izgradnju je bilo potrebno više od šest godina.

Kompetirana 2007. godine za prvobitnog vlasnika, Džimija Kuksija Mlađeg, ona je 2011.godine dospela u ruke preduzetnika Donalda Burnsa, koji ju je usled proglašenja bankrota, kupio po ceni od 14.1 milion dolara.

Prostirući se na tri nivoa, glavna rezidencija sadrži šest spavaćih soba od kojih su dve master sa spektakularnim pogledom na okean kroz zakrivljeno staklo od jednog kraja zida do drugog i od poda do plafona. Zatim je tu dvoetažna, sve staklena soba povezana zakrivljenim plutajućim stepeništem, zajedno sa bilijar sobom / bibliotekom, bioskopom i dobro opremljenom teretanom.

Prijemna prostorija na nižem nivou otvara se prema travnatom području koje sadrži mesto za logorsku vatru, zajedno sa otvorenim, grejanim infiniti bazenom. Na nivou krova, takođe se nalazi prostran zabavni prostor i odeljak za sunčanje koji nude predivan pogled na Pacifik.

Za goste, ili možda za kućepazitelje, dom dolazi sa odvojenom gostinjskom kućom od 130 kvadrata sa dve pripadajuće spavaće sobe, dok svaki sprat ima poseban ulaz.

Još jedna spektakularna karakteristika ovog prozračnog, ultra savremenog doma je podzemna garaža sa prostorom za automobile i igračke. Ako vam prostor izgleda nekako poznato, znajte da se on zapravo koristio tokom snimanja filma Iron Man.

Dok je eksterijer kuće Tonija Starka delo super realistične računarske generisane grafike, snimci zloglasne podrumske garaže u kojoj je nastalo Starkovo odelo Iron Man, snimljeni su na lokaciji u kući Razor.

Kuća je takođe korišćena u fotografijama za reklame Visa Black Card i Calvin Klein. Aston Martin je čak koristio za predstavljanje V12 Zagato superautomobila privatnim kupcima.

NAJČITANIJI TEKSTOVI IZ KATEGORIJE Living