Zavirite u novi mega stan Džefa Bezosa

Osnivač kompanije Amazon, milijarder i najbogatiji čovek sveta, Džef Bezos, kupio je tri odvojena stana u Njujorku, za ukupnu cenu od 80 miliona dolara…

Tri stambene jedinice uključuju penthaus na tri nivoa, uz dve jedinice koje se nalaze odmah ispod. Ukupno, njegovi stanovi imaju dvanaest spavaćih soba. Finalna cena prodaje penthausa nije bila javno otkrivena, iako je on skoro bio na tržištu sa cenom od 58 miliona dolara. Prema javno dostupnim podacima, druge dve jedinice prodate su po ceni od ukupno 28.5 miliona dolara.

Građevina koja se nalazi na Petoj aveniji, izgrađena je 1912.godine, a uglavnom je korišćena za proizvodne svrhe, da bi kasnije bila pretvorena u oko pedeset stanova, koji se iznajmljuju ili prodaju. Kako bi kreirali penthaus na tri nivoa, dodata su dva sparata na vrhu zgrade. Zahvaljujući tom dodatku, dobijen je i priivatni paviljon na otvorenom, uključujući delimično stakleni pod koji je kreiran kao svetlarnik.

Kuhinja je povezana sa ostavom na jednom kraju, dok je enterijer nastao kao delo Pembroke & Ives, sa paletom boja koja se uglavnom oslanja na neutralne tonove i mermerne akcente.

Jedna od spavaćih soba ima predivne prozore koji gledaju prema NoMad kraju grada, dok jedna od trpezarija poseduje interesantni dezen drvenog poda.

Još uvek nije poznato šta Džef Bezos namerava sa ovim stanom, odnosno da li će on biti njegova stalna rezidencija, pošto se, kao što verovatno znate, relativno skoro razveo od svoje dugogodišnje supruge.