Zavirite u neverovatni penthaus Suzan Sarandon

Najinteresantnija prostorija u ogromnom, petosobnom penthausu Suzan Sarandon, može biti upravo ona najmanja…

Obojena živahnom kobaltno plavom bojom, takozvana “Academy Award Bath”, zapravo je malena gostinjska soba, gde Sarandon izlaže svoje brojne nagrade.

Nakon što je živela u ovom dupleksu tokom proteklih 29 godina, Suzan je odlučila da je pravo vreme da se oprosti od svog voljenog doma. Sa njenom decom koja su odrasla i otišla da žive svojim životima, prema rečima slavne glumice, stan joj je sada postao preveliki. Ona za njega traži relativno skromnih 7.9 miliona dolara, a kada ga proda, planira da se preseli u obližnji, manji stan.

Rođena Njujorčanka kupila je ovaj dom 1991.godine zajedno sa svojim nekadašnjim partnerom, Timom Robinsom. Kada se par razveo 2011.godine, ona je preuzela vlasništvo. Njen stan se nalazi u građevini koja datira iz 1923.godine, a koja je u stambeno zdanje pretvorena 1987.godine.

Sarandon i Robins su originalno kupili stan na osmom spratu, da bi nešto kasnije kupili i stambeni prostor na spratu ispod i kreirali dupleks spojen veličanstvenim stepeništem. Zaključani, privatni lift vodi vas direktno do ovog stana, otvarajući se prema masivnom dnevnom boravku, kojim dominiraju brojni prozori. Čisto beli zidovi i plafoni spajaju se savršeno sa podovima od svetlog drveta, stvarajući prozračni, prostrani ambijent.

Na ovom nivou, nalazi se i otvorena kuhinja sa svojim grandioznim ostrvom i barskim stolicama. U neposrednoj blizini nalazi se i trpezarija sa neverovatnim pogledom na panoramu Menhetna kroz prozore od poda do plafona, uz spuštenu medijsku sobu i radnu sobu sa kaminom.

U ogromnoj ugaonoj biblioteci, koja se vrlo lako može pretvoriti u šestu spavaću sobu, pogled se pruža istočno i južno. Glavna spavaća soba na ovom nivou uživa u pogledu na Empajer Stejt građevinu, a takođe dolazi sa samostojećom kadom, koja je pozicionirana ispred staklenih vrata koja vode do privatnog balkona.

Suzan je po svemu sudeći donji nivo osmislila kao ogroman privatni prostor za goste. Ukoliko se spustite stepenicama, naići ćete na tri spavaće sobe, porodičnu sobu, dodatnu kuhinju i neverovatno prostranu terasu, sa naravno, veličanstvenim pogledom.

U čitavom stanu dominira ambijent industrijskog stila koji je okarakterisan detaljima u formi izloženih cevi, gvozdenih radijatora i plafonskih greda.

Kako sama glumica kaže, prodaja ovog stana će biti gorka i slatka istovremeno. “Videli smo kule koje su pale 11.septembra. I videli smo da je sledećeg dana ponovo izašlo sunce”.