Zavirite u nekadašnju vilu Vinsenta Prajsa

Nekadašnja vila legende holivudskih horora, Vinsenta Prajsa, upravo se našla na prodaju sa cenom od 21 miliona dolara…

Njegova vila u španskom stilu nalazi se na samo nekoliko minuta od Sanset Bulevara, a poseduje osam spavaćih soba, devet kupatila i oko 1.165 kvadratnih metara prostora. Nažalost, podrum ovog imanja sadrži samo vino.

Glumac je posedovao ovaj dom tokom šezdesetih godina, odnosno kada je bio u vrhuncu svoje karijere. Trenutni vlasnik imanja je milijarder Piter Sperling. Sperling je kupio imanje po ceni od 14.95 miliona dolara 2004.godine, a tokom godina ga je pažljivo restaurirao.

Jedan od glavnih elemenata ovog imanja jeste elegantni, kućni bioskop. U vreme stare slave Holivuda, filmski moguli i glumci sa A liste dobijali su nove filmove u nedelji kada su bili premijerno prikazivani, tako da možemo samo pretpostaviti kakve su zabave ovde organizovane.

Što se same vile tiče, u nju ulazi kroz drvenu kapiju, nakon koje vas čeka dugačka automobilska staza, sa garažom za dva automobila. Veličanstveni ulaz je savršeno impozantan, u pravom holivudskom stilu. Kada zakoračite kroz velika metalna vrata, dekorisana kamenom, ulazite u dvospratni, katedralni lobi. Ako usmerite pogled prema gore, videćete impoznatni metalni luster, koji je mogao da bude deo scene nekog Prajsovog filma.

Grandiozna glavna prostorija u stilu balske sale sadrži zidove sa drvenim gredama, impoznatni kamin i balkon, sa vratima koja vas vode do elegantne natkrivene terase.

Na gornjem nivou, udobni master apartman ima zaobljene plafone, kamin, ugradne garderobere, kancelariju i kupatilo u spa stilu.

Kuća takođe sadrži sobu za bilijar, umetnički studio, bar i biblioteku, dok se u eksterijeru nalazi bazen sa ložom, košarkaški teren i teniski teren sa paviljonom. Tu je takođe i jednosobna kuća za goste sa kuhinjom.